Quantcast

Tvář Minimaxu se obnovuje

| Tisk

Od 20. února 2006 se můžeme setkat s novými charaktery v Médiích Minimaxu.

Léta plynou, děti rostou. Je čas pro nové účinkující Minimaxu!” – řekl Sándor Tálas, vedoucí mediální skupiny Minimaxu. –„V uplynulých letech díky jak mezinárodním, tak i maďarským úspěchům se z Minimaxu stala značka. Tato značka zastupuje především kulturální úroveň, kvality a evropanství, dále beznásilnost, zprostředkování místních kulturálních hodnot a popularizaci hravé výuky.

Původní tvářnost Minimaxu, které se skládá ze skupiny log a postav, odráželo svět španělsko-francouzského designu 80. let. Bylo nutné oživit, osvěžit a změnit tvář, vyhotovení nových figurek Minimaxu. Tváře objevující se na obrazovce (jingle, bumper, promo atd.), dále přeměna webové stránky Minimaxu s představením nových postav, mělo za následek obnovení kompletního Minimax Brandu.

Představení nových členů rodiny Minimaxu
U vytvoření nových postav bylo naším prvotním cílem najít takové „tváře kanálu”, které zapadají do programů nejrůznějších typů televize Minimaxu, které svým vzhledem, chováním věrně odrážejí filozofii kanálu, a jsou schopni oslovit nejdůležitější diváky, ve věku od 4-12 let.
Se zohledněním výše uvedených se narodily nejnovější postavy Minimaxu: Mini, Max, Malá kočička, a Medvědí pejsek. Na základě jejich zájmů a chování je můžeme považovat jako dvě větší a dvě menší členy rodiny. Podle naších účelů je tato „čtveřice”, určena pro dívky a chlapce, děti chodící do základních škol nebo ještě menší děti

Přítomnost charakterů Minimaxu
To, že televizní stanice dá pověření pro zhotovení nových kreslených filmů je za posledních 15 let bezpříkladnou událostí nejen u nás, ale v celé Východní Evropě,” – řekl András Erkel, producent Studia Baestarts , vedoucí změny tváře.
Myslíme si, že se zavedením nové tváře jsme nejenom zmodernizovali a zároveň sjednotili přítomnost různých médií Minimaxu ale i s pomocí Mini, Max, Malého koťátka a Medvědího pejska se nám podařilo dostat se blíž k našim nejdůležitějším divákům, k dětem” – vyložil svůj názor Katalin Radóczy, ředitelka obstarání programu, vedoucí řídící přeměny tváře Minimaxu.
Postavy Minimaxu v prvním kroce, v třiceti krátkých příbězích představí v krátkých filmech spojujících různé pořady.
Vedle přeměny tvářne Televize Minimax se obnovila i webová stránka Minimaxu. Na Internetu čekají na Mini a Max další dobrodružství, můžeme se dozvědět mnoho zajímavostí o jejich životě.

Televize Minimax
Televize Minimax je v současnosti vedoucím dětským kanálem ve Střední-Východní Evropě. Svoje vysílání v Maďarsku začalo v roce 1999, o dva roky později v Rumunksu, pak v roce 2004 i České republice a na Slovensku. Krátce po zahájení vysílání se stala nejsledovanějším tematickým dětským kanálem ve výše uvedených zemích, svou vedoucí roli uchovává i v dnešních dnech. Jeho oblíbenost je nepřetržitá nejen u dětí, ale i na trhu poskytovatelů kabelových televizí je jedním z nejoblíbenějších dětských kanálů.

Obnovená struktura pořadů v roce 2004 a první kroky přeměny tváře Minimaxu činí ještě oblíbenějším. Na tuto pozitivní změnu poukazuje i význačně vysoká sledovanost.

Baestarts Studio
Studió Baestarts Film & Video sro. bylo založeno v lednu 2004 s cílem aby zhotovila animované filmy pro děti a mladistvé bez násilí, zúčastnila se v jejich distribuci a zužitkování sekundárních práv. Považujeme za důležité, abychom vedle filmů a koprodukce pro mezinárodní objenávky zpracovali i maďarské pohádky, příběhy, básně a říkanky a našli takové kanály, přes které je můžeme doručit našim divákům. Naši kolegové disponují několikaletou mezinárodní praxí, svými dřívějšími prácemi získali mnoho domácích a mezinárodních ocenění.

Tváře za tvářnost


András Erkel – producent Studio Baestarts, vedoucí přeměny tváře
József Fülöp – umělecký vedoucí, Vysoká škola uměleckoprůmyslová, odborný asistent, vedoucí oboru animace
Alexei Alexeiev – Studio Baestarts; „rodič” postav, režisér animovaného filmu Mr. Bean
Éva Magyarósi - art direktor animací
Péter Erdélyi – hudební skladatel
Ákos Teslár – spisovatel
Rita Domonyi – dramaturg

Tisková zpráva
MiniMax Media





Reklama




Vybrané články