Quantcast

Britská ITV spustí herní kanál ITV Play

| Tisk

logoBritská vysílací síť ITV spustí v dubnu další specializovaný kanál - ITV Play. Stanice zahájí vysílání 19.dubna 2006 a bude v první fázi dostupná všem britským domácnostem v rámci digitální terestrické televize (DVB-T) FreeView. ITV Play bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

Vznik nového kanálu věnovaný online a mobilním službám a dále tradičním kvízovým formátům je odpovědí na zvyšující se popularitu pořadů Quizmania a Play Sudoko, které uvádějí v nočních hodinách ITV1 a ITV2 a stává se klíčovou součástí strategie ITV ke zvýšení příjmů mimo klasickou reklamu. 31.března, krátce před startem ITV Play, budou noční pořady britských stanic ITV1 a ITV2 přejmenovány na ITV Play. Zároveň zde bude divákům představen nový kanál.

"Pracovali jsme se špičovými britskými producenty pro vytvoření nejvyšší úrovně zábavy, herních formátů, které obsahují více interakce než doposud," řekl Jeff Henry ze zákaznické divize ITV. "V současnosti máme již několik úspěšných formátů ve vysílání ITV1 a ITV2 a jsme si jisti, že budou velmi populární u diváků."

Kanál ITV Play bude zpočátku dostupný jen na platformě Freeview. Později vstoupí do programové nabídky dalších satelitních a kabelových paketů včetně Sky Digital (Astra 2A/2B/2D a Eurobird-1), kde bude vysílat volně zřejmě na některém z transpondérů satelitu Astra 2D, který nemá příznivé pokrytí ve střední Evropě.

Již zítra 11.3.2006 spustí vysílací síť ITV vlastní dětský kanál CITV. Stanice bude zpočátku dostupná výhraně na FreeView a Homechoice. Během května odstartuje nekódovaně v rámci satelitní platformy Sky Digital, kde bude sdílet programový kanál s ITV4. Přes den od 6:00 do 18:00 hodin londýnského času bude vysílat CITV, ve zbývajícím čase ITV4. Důvodem k pozdějšímu uvedení v paketu Sky Digital jsou složitá vyjednávání s BSkyB ohledě zařazení nového programu do nabídky. K obdobným problémům došlo už při listopadovém startu ITV4, který byl satelitním divákům představen o několik dní později.



Program CITV bude věnován 2 věkovým skupinám - dětem předškolního věku (2 až 5 let) a školákům ve věku 6 až 9 let. Dětský kanál CITV bude přinášet dětské programy, které se vysílají na kanálech ITV včetně originálních dramat, zábavy, animovaných filmů.

Britská vysílací síť ITV, po vzoru veřejnoprávní BBC, neprodloužila smlouvu na používání kódovacího systému NDS Videoguard a rozhodla se jít cestou nekódovaného satelitního vysílání. Programy ITV včetně regionálních verzí se od listopadu loňského roku vysílají volně na satelitu Astra 2D (28,2°E). Nabídka zahrnuje mj. kanály ITV1, ITV2 i nové digitální programy jako ITV3 (dramatická tvorba) či ITV4 (pro muže). Do sítě patří i stanice Men and Motors, která je dostupná přes Astru 2B s evropským pokrytím. V závěru loňského roku ITV ukončila vysílání zpravodajského kanálu ITV News Channel.

redakce





Reklama




Vybrané články