Quantcast

SES Astra vybrala systém Nagravision pro kódování německých FTA TV stanic

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes oznámila, že se rozhodla pro kódovací systém Nagravision švýcarského softwarového domu Kudelski Group pro novou digitální TV platformu pro německý trh. Systém Nagravision bude využit pro zakódování některých doposud volně vysílaných německých stanic na satelitu Astra (parabola.cz informovala zde).

Nová infrastruktura SES Astra pro digitální televizi a doplňkové interaktivní služby bude dostupná pro všechny broadcastery a usnadní dodávku a vývoj nových digitálních služeb. Nabídka bude obsahovat služby jako kódování signálu programů a distribuci přístupových karet a registraci diváků pro příjem objednaných programů. Díky této nabídce budou televizní domácnosti používat řešení pro digitální TV, které poskytuje technický přístup k FTA, Pay-tv a interaktivním službám. Pro technické služby bude SES Astra spoléhat na stávající sesterskou společnost Astra Platform Services (APS) v Unterföhringu poblíž Mnichova. Logistiku, distribuci přístupových karet a zákaznickou podporu bude zajišťovat nově zřizovaná společnost SES Astry.

Nagravision zajistí přístup ke kódovaným programů pro až 10 milionů zaregistrovaných uživatelů. Podle potřeby SES Astra se může kapacita dále rozšířit. Kódovací systém Nagravision poskytne řešení zabezpečení signálu a umožní SES Astra nabídnout technické služby pro šíření programů a služby pro broadcastery a zákazníky.

"Spolehlivá a kvalitní kódovací technologie je součástí nově nabízené digitální infrastruktury", říká Ferdinand Kayser, prezident a CEO SES Astra. "Náš model je kompletně otevřen a připraven pro všechny operátory a výrobce a má nabídnout trhu transparentní, přístupný a neproprietární technické řešení pro digitální vysílání přes satelit. Vybrali jsme systém Nagravision, protože poskytuje po technologické stránce kvalitu a vysokou bezpečnost. S Nagravision budeme schopni postavit otevřenou a homogenní infrastrukturu s netechnickými bariérami pro všechny broadcastery včetně německé pay-tv Premiere."

"Nagravision je potěšen spolupracovat na projektu se SES Astra, který pomůže v růstu na trhu digitální televize", říká André Kudelski, prezident a CE společnosti Kudelski Group. "Nagravision plně podporuje DVB standardy a přispěje SES Astra k plánům v podporě německé a mezinárodní infrastruktury v široké nabídce set top boxů. Těšíme se na další spolupráci se SES Astra."



Satelitní systém Astra je lídrem v poskytování satelitních služeb v Evropě. Programy ze satelitů Astra přijímá 103 mil. diváků satelitní a kabelové televize. Astra v současnosti provozuje 13 satelitů, na kterých přenáší více než 1400 analogových a adigitálních televizních a rozhlasových programů, multimediálních služeb a přístupu k internetu. Astra má dvě dvě důležité pozice pro DTH - 19,2°E a 28,2°E. Pro profesionální služby jako DTC (direct to cable), SNG a přenosy je určena pozice 23,5°E. Tuto pozici využívají i domácí platformy Czech Link a Slovak Link včetně Top TV a TV Óčka.


redakce





Reklama




Vybrané články