Quantcast

Karneval má 50 tisíc domácností připojených k internetu

| Tisk

logoKarneval Media, poskytovatel služeb kabelové televize, vysokorychlostního internetu a telefonních služeb, nyní registruje přes 50 tisíc zákazníků vysokorychlostního internetu a stovky dalších se přihlašují každým dnem. Jubilejním 50tisícím zákazníkem se stal Petr Janovský z Pardubic, který si objednal tarif TURBO 5M (5000/500 kbps).

Vybral jsem si kabelový internet od Karnevalu, protože nabízí nejlepší poměr ceny a rychlosti na trhu. Navíc nemusím platit několikasetkorunový paušál za pronájem telefonní linky, jako tomu je u služby ADSL nabízené přes rozvody Českého Telecomu,“ řekl Petr Janovský z Pardubic. Jako jubilejní zákazník zdarma obdržel roční připojení k internetu rychlostí 7000 kbps a televizní kabelovou nabídku KOMPLET se čtyřiceti kanály včetně filmového kanálu HBO.

Poptávka po připojení ke kabelovému internetu strmě roste. „Meziroční růst počtu zákazníků dosahuje 250 procent. Jen za poslední dva měsíce nám přibylo přes šest tisíc zákazníků. Přičítáme to naší agresivní prodejní strategii. Nabízíme například rychlost 1 Mb/s pod 500 korun včetně DPH bez jakýchkoli dalších poplatků,“ řekl komerční ředitel Karnevalu Wei-Hai Chu. Nejvíce se prodává tarif s rychlostí 3000 kbps za 580 korun bez DPH (690 Kč s DPH). Více jak polovina zákazníku využívá některý z rychlejších tarifů, které začínají na 3000 kbps. Podrobné informace o rychlostech a cenách naleznete zde (PDF) .

Další potenciál růstu počtu zákazníků kabelového internetu je značný. Služeb některého z tuzemských kabelových operátorů totiž může využít více jak jeden milion domácností – kabelový internet je tak s průměrným počtem 2,5 osoby na domácnost dostupný zhruba 2,5 milionů obyvatel. Karneval z uvedeného počtu zpřístupnil vysokorychlostní internet ve 426 tisíci domácnostech – na službu tak může dosáhnout zhruba milion obyvatel po celém Česku. Ke kabelovému internetu se zatím připojilo 180 tisíc domácností (450 tisíc obyvatel). Vyplývá to z informací České asociace kompetitivních komunikací (více zde). Karneval je co do počtu z vlastních zdrojů vybudovaných internetových zásuvek jedním z největších poskytovatelů vysokorychlostního internetu v Česku.

O společnosti Karneval Media

Karneval Media poskytuje služby kabelové televize, vysokorychlostního internetu a nově i telefonních služeb. Je také prvním tuzemským telekomunikačním operátorem, který začal nabízet služby digitální TV po kabelových rozvodech. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karnevalu se vyšplhal na 500 tisíc, služby firmy tak může využít přes 1,2 milionu obyvatel (číslo představuje počet domácností, které mají přístup ke kabelové TV).

Karneval Media a jeho předchůdci investovali přes čtyři miliardy korun do výstavby a rozvoje kabelových rozvodů a služeb. Hlavní investice směřovaly do technologického rozvoje sítí, zákaznického a technického servisu a kvalitní nabídky programů. Ta obsahuje až 40 programů, přičemž 30 z nich je v českém či slovenském jazyce nebo s českými titulky. Jako novinku Karneval nabízí nabídku digitálně šířených TV programů. Společnost taká začala nabízet plnohodnotné telefonní služby.



Majoritním vlastníkem Karneval Media, s. r. o., je investiční společností EMP Europe. Minoritním akcionářem je Baring Communications Equity Emerging Europe.

Jan Hlaváč
mediální zástupce Karneval Media





Reklama




Vybrané články