Quantcast

Nonstop Kino zahájil vysílání, FilmBox již kódovaný

| Tisk

logoSpolečnost SPI International dnes v 6 hodin a 5 minut ráno slavnostně zahájila vysílání v pořadí již druhého filmového kanálu - Nonstop Kino. Vysílání bylo odstartováno zhruba 1/2 roku po spuštění prvního filmového kanálu SPI - TV FilmBox.

Provozovatel slibuje, že na novém programu divákům nabídne 400 premiér ročně. Každý večer po 20.hodině bude odvysílán minimálně jeden titul v premiéře. Na první vysílací den Nonstop Kino provozovatel do vysílání zařadil snímky Krupiér (1998), Sbal prahy a vypadni 2 (2000), Od soumkraku do úsvitu (1996), Luckytown Blues (2000), Experiment (2001), Čtyři pokoje (1995), Marvinův pokoj (1996), Pulp Fiction (1994), Divoká Země (1999).

Nonstop Kino, jak již název napovídá, bude vysílat po celý den i po celou noc. V porovnání s TV FilmBox bude Nonstop Kino přinášet filmy novějšího data výroby. Ve vysílání se objeví filmy vyrobené od roku 1994 do současnosti. A naopak zde nenajdeme české a slovenské filmy především z důvodu nedostupnosti atraktivních domácích filmů z posledních let.

Nonstop Kino bude šířen v kabelových sítích, které s SPI International Television podepíší smlouvu. Program by se měl objevit v rozšířených či extra nabídkách kabelových operátorů. TV FilmBox má být naopak šířen bez jakýchkoliv poplatků v základních programových nabídkách.

O vysílací licenci k televiznímu vysílání šířeném prostřednictvím družice pod názvem Filmbox Extra požádala koncem loňského roku společnost HELP FILM, s.r.o. Na posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání schválila změnu názvu stanice FilmBox Extra na Nonstop Kino. Provozovatel ještě drží licenci na další filmový kanál - Nostalgia, který zatím ještě nespustil.

Parametry paketu RR SAT, který zajišťuje vysílání stanic TV FilmBox a Nonstop Kino:

satelit: Amos-2
pozice: 4 st. západně
paket: RR SAT
kmitočet: 11,684 GHz
polarizace: horizontální
SR (symbol rate): 4500
FEC: 3/4

parametry Nonstop Kino:
SID 2
VPID 258
APID 514
video bit rate: 2,7 MBit/s při rozlišení 325x576
audio bit rate: 128 kbit/s
kódování: žádné

parametry FilmBox:
SID 1
VPID 257


APID 513
video bit rate: 2,7 MBit/s při rozlišení 352x576
audio bit rate: 128 kbit/s
kódování: Viaccess PC 2.6

Kanál Nonstop Kino vysílá v rámci promo akce nekódovaně. Satelitní diváci i kabeloví operátoři se mohou seznámit s kvalitou a programovou nabídkou nové stanice. Operátoři mají tak možnost zvážit, zda nový program nabídnou svým klientům. Se startem Nonstop Kino skončila promo akce (volné vysílání) TV FilmBox. Program mohou nyní přijímat abonenti některých kabelových sítí. FilmBox bude dostupný i pro DTH příjem. Zatím jen na Slovensku - díky satelitní platformě Digi TV. Na základě přání mnoha diváků bude SPI International nabízet přístupové karty i pro individuální příjem ze satelitu Amos. Zatím není vyjasněno, kdo bude karty distribuovat. Cena ročního předplatného byla pro zájemce z České republiky stanovena na 1100,-Kč bez DPH.

Postup, jak naladit uvedený multiplex: Nasměrujte parabulu na družice Amos-1/2, tj. na 4 st. západně podle referenčního kmitočtu 10,762 GHz, polarizace horizontální, SR 26000, FEC 3/4 a jemně donastavte anténu tak, abyste docílili nejsilnějšího signálu. Poté do přijímače zadejte parametry mini paketu RR SAT. Pokud přijímač zde nebude detekovat žádný signál, změňte kmitočet v přijímači o 1 MHz - tj. na 11,683 či 11,685 GHz. Poté vyhledejte programy a nalezené stanice uložte stisknutím tlačítka OK.

redakce





Reklama




Vybrané články