Quantcast

Na satelitu Astra 19,2°E startuje Anixe HD

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes podepsala nový kontrakt s německou společností Anixe GmbH & Co KG na distribuci HDTV kanálu Anixe HD. Anixe HD zahájí řádné vysílání ve vysokém rozlišení během dnešního dne. Stanice bude vysílat volně z orbitální pozice 19,2°E.

"Jsme potěšeni, že Anixe si vybrala pro šíření HD obsahu satelity SES Astra", řekl Alexander Oudendijk, šéf komerčních služeb SES Astra. "Nový HDTV kanál rozšíří naše portfolio a přispěje k uspokojení rostoucí poptávky po HDTV obsahu."

"Nový kontrakt se společností SES Astra nám umožní expandovat s naší nabídkou do rychle se rozvíjejícího sektoru HDTV služeb", řekl Emanuel Lapidakis, generální ředitel Anixe HD.

Parametry příjmu Anixe HD:

Satelit: ASTRA 1H (19,2°E)
Transpondér: 1.119
Polarization: horizontální
Kmitočet (downlink): 12.721,75 MHz
Modulace: DVB-S2, 8PSK
Symbol rate: 22,0 MSymb/s
FEC: 2/3
vysílání: nekódované ( FTA)

Diváci Anixe HD se mohou těšit především na filmy, hudbu a zábavu. Každý den ve 20:15 hodin slibuje provozovatel odvysílat atraktivní filmové tituly z posledních tří let. Provoz stanice Anixe HD bude zafinancován z reklamy.

Program se bude vysílat přes satelit Astra 19,2°E v kompresním formátu MPEG-4 v normě DVB-S2 a pro příjem bude nutný nový set top box. Pro příjem vyhoví např. Humax PR-HD1000, který byl již dříve představen na stránkách parabola.cz.



Na evropské satelitní pozici 19,2°E se díky startu kanálu Anixe HD vysílají celkem 3 nekódované programy ve vysokém rozlišení - Sat.1 HD, Pro Sieben HD a nově Anixe HD. Dále je na Astře několik FTA promo HD kanálů.

O společnosti SES ASTRA

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 103 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe a SES Sirius v Evropě. Společnost Americom Government Services poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com .

redakce





Reklama




Vybrané články