Quantcast

Slovenská ETV Medicus vysílá na nových parametrech

| Tisk

Tématická stanice ETV Medicus ze Slovenska změnila včera parametry příjmu signálu stanice z distribučního izraelského satelitu Amos-1, tj. na pozici 4 st. západně. Díky změně parametrů příjmu se stanice "ztratila" ze set top boxů všech zájemců o individuální příjem kanálu z Amosu. Pro další sledování programu ETV Medicus je nutné stanici vyhledat s novým symbol rate 2963 ksymb/s (dříve 2222 ksymb/s). Ostatní základní parametry se nezměnily - kmitočet 11,319 GHz, polarizace horizontální, FEC je nadále 3/4.

V souvislosti se změnou technických parametrů došlo k navýšení video bit ratu ETV Medicus na 3,6 Mbit/s při rozlišení 704x576. Zvuk se nadále vysílá v kvalitě 64 kbit/s. Signál je nyní silnější než před změnou parametrů.

web etvmedicus.com
Technické parametry
uvedené na webu etvmedicus.com
Včera server parabola.cz publikoval informaci o přerušení vysílání ETV Medicus. Pravda je taková, jak je popsána v prvním odstavci tohoto článku, kdy stanice se divákům doslova ztratila z přijímačů. Na webu stanice etvmedicus.com byly krátce před zveřejněním včerejší informace stále staré parametry a divák, který se pokoušel stanici naladit podle údajů z oficiálního webu stanice neměl šanci program přijímat. Tímto se omlouváme čtenářům a ETV Medicus za včerejší nepřesnou informaci o satelitním vysílání stanice na družici Amos-1.

ETV Medicus vysílá na satelitu po celý den i po celou noc. V první fázi vysílá čtyřhodinovou programovou smyčku, takže všechny pořady se denně vysílají celkem 6-krát a umožňuje divákům program sledovat v různých časových pásmech.

Stanice ETV Medicus chce do budoucna vysílat multijazyčně pomocí dalších audio stop. Program bude později vysílán v anglickém, německém, maďarském, ruském, polském a slovenském jazyce. Plánované jazykové mutace se mohou změnit podle zájmu diváků a klientů. Uvádí web stanice.

Vysílání ETV Medicus je unikátní. V Evropě podobný program věnovaný problematice zdraví zatím neexistoval. Cílem ETV Medicus je nabízet pořady věnované prevenci, zdravému životnímu stylu ale i zdravému životnímu prostředí.

Parametry příjmu ETV Medicus:

satelit: Amos-1 (4°W)
kmitočet: 11,319 GHz
polarizace: horizontální
SR: 2963
FEC: 3/4



identifikátory kanálu:
SID 1
VPID 4194
APID 4195
NID 4369
TID 999
vysílání: nekódované

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články