Quantcast

TV Noe dnes vstupuje do DVB-T sítě Czech Digital Group

| Tisk

logoDnes v 18.00 hodin společnost Czech Digital Group, a.s. rozšíři svoji nabídku českých televizních a rozhlasových programů, které jejím prostřednictvím vysílají v multiplexu B pro Prahu a Střední Čechy, o nekomerční televizi NOE. Takto se jmenuje nová nezisková televize se sídlem v Ostravě, jejímž provozovatelem je společnost TELEPACE s.r.o. TV NOE vysílá od 10. května 2006 prostřednictvím družicového systému DVB-S z Astry 3A, který je k zachycení po celé Evropě. Divákům je dále k dispozici od 1. června 2006 internetové vysílání TV NOE, které je uzpůsobeno uživatelům všech druhů připojení k internetu. Nalézt jej mohou na serveru Live.cz a také na domovské adrese TV NOE – www.tvnoe.cz. Na domovských stránkách TV NOE je rovněž k dispozici mnoho informací o charakteru vysílání, o alternativních způsobech příjmu signálu a mimo jiné i tom, jak je možné podpořit její budoucí vize. Samozřejmostí je přítomnost televizního programu. Souhlas Rady pro R a Tv vysílání je k takzvanému experimentálnímu režimu, podmíněnému ukončením vysílání k datu zahájení vysílání nedávno řádně licencovaných subjektů.

TV NOE vysílá 10 hodin denně, a to od 8:00 do 12:00 a od 18:00 do 24:00. Ve druhém roce vysílání rozšíří na 14 hodin a od třetího roku na 19 hodin vysílání denně. Profil vysílání TV NOE lze charakterizovat jako televizi určenou pro celou rodinu. Vysílání je optimistické a staví na tradičních křesťanských hodnotách. Svými pořady nabízí divákům duchovní hloubku a zdravý životní styl s cílevědomým omezením zobrazování násilí a nemravností. Vysílání se tedy liší od vysílání jiných stanic.

Cílem vysílání TV NOE je oslovit široké spektrum diváků všech generací a všech sociálních skupin od „střední vrstvy“ přes sociálně slabé nebo handicapované občany až po národnostní menšiny. Nezanedbatelný prostor budou dostávat rovněž neziskové organizace a také orgány samospráv a státní správy. Divák tak získá informace a celkový objektivní přehled. Využitím nových technologií bude dán prostor pro větší vzájemnou komunikaci s divákem“.



Czech Digital Group, a.s. je provozovatelem celoplošné sítě zemské digitální televize, multiplexu „B“, vysílající v současné době na území Prahy a středních Čech šest televizních programů (plnoformátový TV Prima, hudební Óčko, parlamentní 24.cz, teleshoppingový TOP TV, zpravodajský TA 3 a křesťanský TV NOE) a 3 rozhlasové programy (Proglas, Evropa 2, Classic FM). Tato nabídka programů bude vysílána v multiplexu „B“ do ukončení experimentálního vysílání to je do konce roku 2006 nejpozději do dubna 2007 kdy se předpokládá zahájení vysílání 4 – 5 TV programů s licencí udělených Radou pro rozhlasové a televizní vysílání letos v květnu. V roce 2007 bude rovněž zahájeno rozšiřování tohoto multiplexu i do ostatních regionů České republiky.

TV NOE je nejen rozšířením programové nabídky multiplexu „B“, ale zároveň ukáže možnosti zatížení moderních kompresních technologií, které naše společnost jako první v ČR nasadila již v loňském roce“, řekl k zahájení zemského digitální vysílání TV NOE Leoš Pohl.

PR





Reklama




Vybrané články