Quantcast

Gital jedná s TV Nova o vstupu do CS LINKu

| Tisk

logo Česká komerční TV Nova se zřejmě objeví v české satelitní platformě CS LINK. Napovídá tomu zápis z posledního zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor na svém 23.zasedání, které se konalo ve dnech 19. a 20.prosince 2006, registroval firmě Gital, s.r.o. šíření převzatého vysílání a to programu TV Nova. Firma Gital je jedním ze dvou distributorů dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitu.

Firma Gital ve své zprávě uvedla, že v současné době jedná s provozovatelem TV Nova o vstupu do satelitní sítě CS LINK. Jednání ještě nejsou ukončena a proto nelze sdělit případný konkrétní termín startu programu v CS LINKu.

TV Nova bude za registrační poplatek
Distributor karet již naznačil, že příjem programu TV Nova v CS LINKu bude možný po registraci diGITAL kuponem obodobně jako je tomu dnes u kanálů ČT/Prima. Program TV Nova budou moci přijímat i stávající majitelé dekódovacích karet GITAL. Přesné podmínky příjmu budou zveřejněny po dohobě s provozovatelem TV Nova.

Program TV Nova jen na Gitalkách?


Vstup TV Nova do CS LINKu je aktivitou distributora karet diGITALlink a předpokládá se, že tento program bude nabízen jen majitelům karet tohoto dodavatele.

CS LINK je česká satelitní platforma, která volně navazuje na předchozí službu známou pod názvem Czech Link, která skončila v říjnu letošního roku. CS LINK nabízí všechny programy České televize (ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 Sport) a dále privátní stanice Prima TV, TV Noe a placené programy CS Film, Galaxie Sport a HBO. V nabídce jsou i rozhlasové programy převážně Českého rozhlasu. Televizní programy (vyjma ČT24 a TV Noe) jsou z důvodu vysílací práv zakódované systémem CryptoWorks. Pro příjem je nutná dekódovací karta Gital nebo Trade and Technology (TaT). Na přístupových kartách TaT zatím není možné si objednat filmový kanál HBO.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články