Quantcast

Ukrajina má již vlastní kanál MTV

| Tisk

logo V pátek 24. srpna 2007 neoficiálně a o den později oficiálně zahájila vysílání nová lokální verze televize MTV - MTV Ukraine. V současné době je vysílání v tzv. náběhovém režimu a vysílá se jen proud videoklipů. Plný provoz odstartuje v pondělí 3. září 2007.

O ukrajinský trh se MTV Networks začalo zajímat od srpna 2005. Dne 13. ledna 2006 získala společnost OOO Mrija TV licenci na kabelové vysílání na dobu 10 let na program pod názvem MTV Ukraine. Stanice měla původně odstartovat na jaře 2006. Termín startu byl ale několikrát odložen. V září loňského roku dala MTV Networks firmě Mrija TV souhlas k používání značky MTV. V lednu letošního roku vznikl projekt MTV Ukraine. Investorem se stala společnost Horizon Capital.

Minulý týden v sobotu začala ukrajinská MTV vysílat. Signál stanice ke kabelovým a satelitním divákům putuje přes izraelskou družici Amos 2 na pozici 4 stupně západní délky. MTV Ukraine na trhu nahradila původní verzi MTV European, která je určená pro evropské země, které nemají vlastní verzi MTV a také pro Izrael. Technickým ředitelem MTV Ukraine se stal Alexander Medved.

Kancelář a studio televize je umístěno ve třetím poschodí obchodního centra Bolševik. Kompletní vysílání MTV Ukraine bude v ukrajinštině.

Podle ředitele MTV Andrewa Ureneva je ukrajinská mutace stanice určena pro diváky ve věku od 14 do 24 let v hlavním čase od 14 do 21 hodiny. Zbývající čas, kdy je mládež ve škole, se kanál zaměří na diváky do 35 let.
logo
technické parametry příjmu:

satelit: Amos 2 (4°W)
kmitočet: 10,759 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
SID: 10
VPID: 257


APID: 258
kódování: žádné

Během podzimu je naplánován start lokální verze MTV pro Maďarsko. V plánu je také MTV pro země arabského světa MTV Arabiya. Vedle lokálních mutací MTV vznikají i další tématické stanice pod touto značkou. Letos na podzim odstartuje v Německu stanice MTV Entertainment. Divákům přinese zábavní šou známé z kanálů MTV a rockovou hudbu.

O vzniku české verze MTV se uvažuje již delší dobu. Termín startu zatím ale není známý.

Zdroje: Kommersant , Sat-digest.com

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články