Quantcast

Hallmark CZ na Hot Bird

| Tisk

Hallmark - program vysílající v paketu Czechlink. Nebyl nikdy určen pro individuální příjem, i když o něj od doby zahájení vysílání Czechlink byl velký zájem mezi diváky, kteří vlastní zařízení pro příjem českého paketu. Firma Kabel Plus, dnes UPC, nikdy neumožnila příjem Hallmarku individuálně, byl totiž z družice Kopernikus (Dnes Eutelsat) vysílán pouze pro kabelové rozvody. Měl duální zvukový doprovod, kdy v jednom kanále je přenášen doprovodný zvuk k programu Hallmark - mono a ve druhém kanále český zvukový doprovod k programu Eurosport.

Dnes můžete program Hallmark sledovat také v základním balíku UPC Direct v mono.

Situace se však mění. Program Hallmark opustí paket Czechlink. Nebude však vysílán jen přes UPC Direct na Astře, který není určen pro kabelové rozvody.Hallmark začne 15. února vysílat z družice Hot Bird. Parametry paketu 12.459,75, SR 27500, FEC 3/4, vertikální polarizace. Bude souběžně vysílán 15 dní ještě v paketu Czechlink, kde bude koncem února odpojen.Program bude kódován dokonalým kódovacím systémem, stejným jako se používá pro přenosové trasy HBO, Max1, Supermax přes družici Amos-1 (4°E).K jeho rozkódování bude nutné použít profesionální zařízení Power Vu Atlanta (USA).U programu Hallmark bude vysílán opět několikakanálový zvukový doprovod. První dva kanály budou přenášet stereo zvuk k Hallmarku, třetí bude přenášet anglický zvuk a čtvrtý kanál bude opět využit pro přenos českého zvuku k programu Eurosport.Přenosová trasa Hallmarku přes družici Hot Bird bude opět určena pouze kabelovým firmám, díky nedostupnosti přijímací sestavy.

Co se však může českého diváka potěšit? Díky stereofonnímu zvuku by se mohl stereofonní zvuk pravděpodobně objevit u programu Hallmark v nabídce UPC Direct, která zřejmě zatím využívá přenosových tras přes Czechlink.



Určitě vás napadá i další otázka. Který program zaplní prázdné místo po Hallmarku v paketu Czechlink?

Na tuto odpověď si počkáme ještě nějaký čas.

Parabola.cz





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články