Quantcast

Premiere bude kódovat i systémem Videoguard

| Tisk

logo Mnichovský provozovatel placené televize Premiere se rozhodl pro duální strategii v boji proti kriminálním hackerům. Během druhého kvartálu 2008 bude vedle nové verze systému Nagravision představena kódovací technologie NDS Videoguard pro satelitní vysílání placené televize. Toto je krok Premiere j vyššímu zabezpečení exkluzivních filmového a sportovního programmingu využitím vývoje dvou předních poskytovatelů kódovacího systému. Všechny nové receivery budou dodávány se systémem NDS Videoguard.

NDS Videoguard je kódovací systém vyvíjený společností NDS Group, dceřiné společnosti News Corporation, která nedávno vstoupila do Premiere a již 2x navýšila svůj podíl s cílem získat větší vliv na strategii a rozvoj této platformy. Kontrakt s NDS Group na systém Videoguard byl uzavřen na 10 let. Vylepšená verze systému Nagravision bude využívána paralelně. Kontrakt s Kudelski, vlastníkem systému Nagravision, je platný do roku 2012 a může být prodloužen.

Změny v kódování Premiere byly rozděleny do dvou fází

První etapa

Premiere představí systém NDS Videoguard pro satelitní domácnosti. Stane se tak během druhého kvartálu roku 2008.

Zákazníků velkých kabelových TV operátorů v Německu jako Kabel Deutschland, Kabel BW a Unitymedia se změny v kódovacím systému nedotknou, ani klientů, kteří přijímají fotbalové přenosy Bundesligy Premiere přes ArenaSat.



Druhá etapa

Změna kódovacího systému bude implementována nejjednodušeji, jak jen to bude možné pro zákazníky Premiere. Výměna receiverů licencovaných pro Premiere nebude nutná a stále zůstávají tyto přístroje funkční. Premiere bude instalovat nové kódování NDS Videoguard na všechny kompatibilní receivery. Po této aktualizaci abonenti dostanou zprávu s telefonním číslem, kde si mohou přímo objednat novou dekódovací kartu. Zákazníci budou mít nadále přístup k nabídce Premiere do doby, než obdrží novou přístupovou kartu.

Premiere dále vyřeší problémy se systémem Nagravision - všem satelitním abonentům Premiere vymění dekódovací karty. Zákazník obdrží automaticky novou kartu, kterou pak jednoduše vymění v satelitním receiveru. Vedle satelitních diváků Premiere přejdou na nový systém Nagravision i všichni abonenti malých kabelových operátorů (dekódovací karty s identifikačními kódy P01 až P04).

redakce





Reklama




Vybrané články