Quantcast

Sport 2 v Česku a na Slovensku startuje 1. dubna 2009

| Tisk

logo Na českém a slovenském trhu již brzy zahájí vysílání nový sportovní kanál v češtině - Sport 2. Ve vysílání prvního programu Sport 1 se objevila upoutávka, která přináší konkrétní informaci - start nové stanice je naplánován na 1. duben 2009.

Sport 2 podle informací v upoutávce přinese každou sobotu a neděli večer přímé přenosy z italské fotbalové ligy, dále nejzajímavější okamžiky francouzské, portugalské a skotské fotbalové ligy. Na televizi Sport 2 budou týdně živě 2 utkání kanadsko-americké hokejové NHL. Kanál přinese i přenosy z boje o italský, španělský, německý pohár i pohár UEFA.

Televize Sport 2 může efektivněji využít balík nakoupených vysílacích práv na sportovní přenosy. Řada atraktivních zápasů se vysílá ve stejný čas. Nyní provozovatel může souběžně odvysílat dva přenosy.

Promo spoty na nový kanál Sport 2 se vysílají od 6. března na izraelském satelitu Amos 3 (4°W) v rámci paketu Telespazio Hungary. Signál zatím není kryptován. Lze ale očekávat, že se zahájením pravidelného vysílání bude družicový distribuční signál zakódován a dostupný jen pro kabelové a IPTV operátory.

technické parametry příjmu distribučního feedu Sport 2:

satelit: Amos 3 (4°W)
kmitočet: 11,260 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
service ID: 2


video PID: 512
audio PID: 513 (česky)
kódovací systém: zatím žádný

Kanál Sport 2 získal satelitní licenci od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na zasedání, které se konalo ve dnech 23. a 24. září 2008. Licence platí 12 let.

Program Sport 1 a Sport 2 provozuje společnost Chello Zone patřící pod Liberty Global. První program je přítomen v mnoha kabelových a IPTV platformách a také v satelitních sítích Digi TV a UPC Direct. Zatím není jasné, kde se "dvojka" objeví. V úvahu přichází zařazení do nabídky paketu CS Link , která v závěru loňského roku provedla několik krátkých technických testů s vysíláním Sport 1. V dopise adresovaným všem majitelům karet Gital bylo divákům přislíbeno zařazení Sport 1 do nabídky. Je zřejmé, že o "sport dvojku" by byl stejně velký zájem jako již o Sport 1.

Promo spot na Sport 2 ve vysílání stanice Sport 1



Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články