Quantcast

Discovery HD vstupuje do platformy Skylink

| Tisk

logo Jeden z největších globálních televizních kanálů vysílaných ve vysokém rozlišení dostupný na českém trhu a se širší distribucí na Slovensku.

Discovery HD, jedna z největších globálních televizních sítí vysílajících ve vysokém rozlišení (HD) a nabízející zábavu, která naplňuje sliby HD technologií, spouští vysílání v České republice a rozšiřuje distribuci na Slovensku. Kanál bude dostupný od 1. dubna 2009 v nabídce předplacené DTH služby Skylink, která působí na obou trzích. Skylink je přední satelitní platformou v České republice a druhou největší na Slovensku.

Discovery se stane součástí HD balíčku tohoto operátora.

Discovery HD přibližuje divákům svět prostřednictvím dech beroucích záběrů a rozsáhlých detailů. Kanál přináší opravdové „Full HD“ rozlišení a vysílá v 1080i, což je zlatý standard HD zajišťující prostřednictvím televize nezapomenutelné zážitky.

Kanál vysílá 24 hodin denně. Jeho nezávislé programové schéma je unikátní kombinací těch nejlepších seriálů a HD produkcí z rozsáhlé knihovny všech kanálů portfolia Discovery, které vytvářely programy speciálně pro Discovery HD. Program kanálu zahrnuje širokou nabídku žánrů a témat, mezi něž patří příběhy spojené se zázraky našeho světa, kulturou, vědou, přírodopisem, cestováním a životním stylem.

Ve střední Evropě je Discovery HD dostupný v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Spuštění tohoto kanálu v uvedených zemích bylo velmi dobře přijato a diváci brzy ocenili kvalitu, kterou nikdy předtím nezažili. Jsme velmi rádi, že Discovery HD bude dostupné i prostřednictvím služby Skylink. Věříme také, že rozšíření ocení i čeští a slovenští diváci, což posílí naši pozici na trhu a věrnost značce v rámci střední Evropy,“ říká Katarzyna Kieli, General Manager, Discovery Networks Central Europe.



Rádi bychom tímto také vyzvali naše partnery, aby kontaktovali naše místní obchodní zástupce a získali tak více informací o kanálu a unikátní nabídce, kterou přináší,“ říká Kinga Toth, Affiliate Sales Director, Discovery Networks Central Europe.

Discovery je průkopníkem HD vysílání a nemá konkurenci co do velikosti jeho HD knihovny a nasbíraných zkušeností. Discovery byl první globální společností, která v roce 2002 ve Spojených státech spustila HD kanál vysílající 24 hodin denně, 7 dní v týdnů, a nyní nabízí HD služby na 25 mezinárodních trzích. Společnost v říjnu 2008 spustila své první mezinárodní souběžné HD vysílání pro japonský Discovery Channel a na několika trzích také nabízí kanál Animal Planet HD. Discovery HD má celosvětově více jak 23 milionů předplatitelů a je přítomen téměř ve všech amerických HD domácnostech, kde se pro mnoho majitelů HDTV stal důvodem pro zajištění příjmu HD vysílání. Podle průzkumu provedeném ve Spojených státech mezi diváky s přístupem k HD vysílání je Discovery HD kanálem, který ze všech dostupných sledují nejraději.

redakce





Reklama




Vybrané články