Quantcast

Motoristická televize SPORT 5 slaví první narozeniny

| Tisk

logo Přesně před rokem – 2. května 2008 – zahájila vysílání první a stále jediná česká televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus, televize SPORT 5. S dostupností na satelitních platformách, v systémech IPTV a v řadě kabelových sítí má v současné době možnost sledovat v České a Slovenské republice tento program více než 380 000 domácností, to znamená přes jeden milion diváků.

V průběhu prvního roku existence se programu SPORT 5 podařilo stát se televizí s šestnácti- a vícehodinovým vysílacím schématem, podařilo se odvysílat 269 hodin přímých přenosů ze světových okruhů, vyrobit 35 dílů vlastního diskuzního pořadu „O čem se mluví“ a připravit celou řadu českých verzí pořadů a magazínů mapujících historii i současnost motorismu a motoristického sportu. V příštím roce – našem druhém – chceme v tomto trendu pokračovat, prioritou zůstává zajištění přímých přenosů z atraktivních závodních sérií a výroba dalších exkluzivních pořadů.

Když v pátek 2. května 2008 SPORT 5 zahajoval své vysílání, byla jasná koncepce tohoto v Čechách jediného motoristického kanálu. Jejím základním kamenem bylo zajištění přímých přenosů z evropských i zámořských disciplín motoristického sportu. Začínali jsme s přímými přenosy závodů NASCAR, závodních víkendů DTM a FIA GT, aby se postupně přidávaly další seriály jako American Le Mans Series nebo Speedcar Series. Ty doplnily v programovém schématu sestřihy a záznamy z dalších motoristických disciplín Le Mans Series a Grand-Am počínaje, přes mistrovství Evropy trucků, A1GP, FIA GT4 až po Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích. Stálou a oblíbenou součástí programu se staly historické záznamy řady sérií s DTM a WRC v popředí. Nedílně se do vysílání SPORT 5 zařadily také magazíny, ať už se závodní nebo všeobecně motoristickou tematikou. A programové schéma dotváří pravidelné, aktuální dopravní zpravodajství a inzertní pořad Autobazar.



Dalším zlomovým datem se pro českou motoristickou televizi SPORT 5 stalo pondělí 1. září 2008. Tehdy nová televize „najela“ na plné vysílací schéma, přidala další relace a začala vyrábět první vlastní pořad, diskuzní program „O čem se mluví“. Do studia v Hradci Králové jsou pravidelně každý týden zváni hosté, kteří hovoří k tématu vybranému z oblasti závodění, všeobecného motorismu nebo legislativy. SPORT 5 zahájil výrobu inzertního pořadu Autobazar, v němž jsou představovány vozy z nabídky Autobazar.biz a jehož nabídku bychom chtěli rozšířit i pro individuální zájemce. Navázali jsme také spolupráci s Ministerstvem dopravy a vysíláme bezpečností spoty BESIP.

K prvním narozeninám si SPORT 5 předsevzal spuštění pravidelného zpravodajského pořadu vlastní výroby „SPORT 5 Report“, rekapitulujícího dění v motoristickém sportu a motorismu za uplynulý týden; jeho premiéra se na televizních obrazovkách odehraje již 12. května. Daří se nám také poskytovat aktuální zpravodajství a informace k disciplínám, které televize SPORT 5 vysílá, na internetových stránkách www.sport5.cz.

redakce





Reklama




Vybrané články