Quantcast

Srpnové premiéry na HBO

| Tisk

HBOMiláčku, zvětšil jsem naše dítě - HBO premiéra čtvrtek - 1. 8.,18:30 (11, 24, 30)
rodinný film USA 1992 ; režie: Randal Kleiser; hrají: Marcia Strassman, Rick Moranis, Robert Oliveri, John Shea Wayne Szalinski už zase experimentuje. Ale tentokrát se nepokouší věci zmenšovat, nýbrž zvětšovat. Jak je tomu ale u Wayna běžné, ani nyní jeho vědecké zařízení není absolutně funkčně v pořádku. Nešťastnou náhodou se do Waynových pokusů připlete jeho dvouletý syn Adam. Z počátku nevinně vypadající záblesk, který Adama osvítí, brzy ukáže své důsledky. Náhle se totiž dosud roztomilý a malý Adam začne měnit v obrovské monstrum, jemuž celé Las Vegas připadá poněkud těsné.

Falcone - česká premiéra pátek - 2. 8., 22:00 (6, 17)
drama z produkce HBO 1999 (15) (S); režie: Ricky Tognazzi; hrají: Chazz Palminteri, F. Murray Abraham,Teror, korupce, vražda - to je italská mafie. Celou sít organizovaného zločinu ale srazí na kolena jeden jediný muž - Giovanni Falcone. Se svým dlouholetým přítelem, oddanou manželkou a s pomocí bývalého mafiánského kumpána dokáže nemožné - postaví před soud 344 členů mafie, které usvědčí ze spáchaných zločinů. Pravdivý příběh o muži, který byl ochotný zaplatit svým životem za svou oddanost ke spravedlnosti.

Memento - TV premiéra sobota - 3. 8., 22:00 (18, 23, 28)
thriller USA 2000 (15) (S); režie: Christopher Nolan; hrají: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe PantolianoLeonardo Shelby jezdí Jaguárem, nosí drahé obleky, ale bydlí v laciných motelech. Stále hledá Johna G., který zabil jeho ženu. Alespoň to říká tetování na jeho prsou. Leonardo trpí vzácnou, nevyléčitelnou formou ztráty paměti. Pamatuje si každou podrobnost, která se stala před "nehodou", nevzpomíná si ale na to, co se stalo před patnácti minutami. Neví kde je, kam jde a proč tam jde. Proto si všechny nejdůležitější informace fotografuje, nebo tetuje přímo na tělo. Kdo je chlápek Tedy a barmanka Natalie? Jsou to spojenci nebo pronásledovatelé?

Jdi za svým srdcem - TV premiéra neděle - 4.8., 20:00 (7, 17, 23, 29)
drama USA 2000 (12) (S); režie: Matt Williams; hrají: Natalie Portmanová, Ashley Juddová, Stockard ChanningKdyž odcházela Novalie Nashonová (Natalie Portmanová) z domu, věděla o okolním světě jen to málo, co stačila vykoukat z televizní obrazovky. A svět ji zaskočil. S přítelem Billym přišla do jiného stavu. Během cesty na západ jí ale Billy ujede a zanechá ji bez prostředků na parkovišti obchodního domu Walmart nedaleko městečka Sekvoy. Zoufalá Novalie se na noc schová do supermarketu a nakonec v něm zůstane bydlet několik měsíců. Respektive až do chvíle, než se u ní projeví bolesti předznamenávající předčasný porod. V nejtěžší chvíli jí pomůže Forney Hall (Ashley Judd), ostýchavý mladík z knihovny, pečující o svou smrtelně nemocnou sestru. Z Novalie se přes noc stane celostátně známá "maminka z Walmartu". Její život konečně dostává smysl a ona novou naději. Čeká ji ale ještě daleká cesta, na které pochopí, že jediný správný směr ukazuje pouze její srdce.

Informátor - česká premiéra úterý - 6. 8., 20:00 (16, 26)
drama Irsko 1997 (15) (S); režie: Jim Mcbride; hrají: Anthony Brophy, Cary Elwes, Timothy Dalton, Maria LennonV 80. letech byl život v Severním Irsku plný násilí a střety mezi britskou armádou a teroristickou skupinou IRA. Gingy byl jedním z bývalých teroristů, který si za své činy odpikal pět let ve vězení. Teď se konečně rozhodl usadit a strávit zbytek života v klidu a bez střetů se zákonem. Ale jeho představa o ideálním životě se rozplyne dřív než dým z cigarety. Je čas vrátit se do služeb IRA nebo se vzepřít a riskovat nejen svůj život, ale i životy svých blízkých.

Čínská lázeň - TV premiéra čtvrtek - 8. 8., 20:00 (15, 18, 30)
drama Čína 1999 (12) (S); režie: Zhang Yang; hrají: Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang WuČínský režisér Zhang Yang se ve své "Čínské lázni" věnuje tradičním hodnotám, jejichž ztráta by byla pro člověka nebezpečná. Přitom přátelství, pouta rodinné tradice a duch pospolitosti nestaví do konfliktu s moderní dobou a zlem, které ji poznamenává. Je to příběh otce a jeho dvou synů. Zatímco starší odjel před časem za štěstím a kariérou do moderního regionu, otec zůstává v Pekingu, kde se stará o svého retardovaného mladšího syna a o staré lázně. Dnes ale služeb lázní vyhledává stále méně lidí a tak jim hrozí uzavření. Starší syn v domnění, že otec zemřel, přijíždí do Pekingu a ocitá se náhle v naprosto jiném světě. Objevuje kouzlo lázní a je zcela polapen atmosférou i kulturou jejich staré obřadnosti. Nastává čas bilancování dosavadního života a zvažování ceny tradice a účasti v tempu moderní doby…

Anatomie - TV premiéra pátek - 9. 8., 22:00 (20, 31)
horor Německo 2000 (18) (S); režie: Stefan Ruzowitzky; hrají: Franka Potente, Benno Furmann, Anna Loos,Paule Heningové, ambiciózní studentce medicíny, se splnil vytoužený sen. Než aby se odebrala na letní prázdniny někam k moři, odjíždí raději do univerzitního městečka Heidelberg, kde se rok co rok odehrávají elitní kurzy anatomie určené pouze pro úzkou skupinu těch nejlepších mediků z celého Německa. Tato zkušenost by mohla být rozhodující pro celou její budoucí kariéru. Kurzy probíhají v poklidu, alespoň do té doby, než se na pitevním stole objeví tělo Paulina známého Davida. Paula nechce uvěřit, že tento mladík, ač velmi nemocný, mohl skonat tak náhle. Bližší pátrání ji dovede až k tajuplnému symbolu tří písmen "a" - značce zakázané tajné společnosti "Antihypokratů" - temných doktorů, kteří se neštítí ve jménu výzkumu ani vražd a mučení nevinných obětí. V napínavém thrilleru z lékařského prostředí se představí Franke Polenteová a Sebastian Blomberg.

Quills - Perem markýze de Sade - TV premiéra sobota - 10. 8., 22:00 (25)
biografické drama USA/Německo 2000 (18) (S); režie: Phillip Kaufman; hrají: Kate Winsletová, Geoffrey RushProslulý markýz Donatien-Alphonse-Francois de Sade (1740-1814) strávil sedmadvacet let ve vězení nebo v blázinci - a právě v charentonském útulku pro choromyslné se odehrává tento dramatický příběh, v němž Sade svádí souboj o svobodu slova v literatuře. Prostřednictvím půvabné pradleny Madeleine se jeho pornografický román Justina dostane až do Paříže, kde jde doslova na dračku. Císař Napoleon ovšem takové výstřelky nehodlá trpět, a tak do blázince, který prozatím vedl liberální mladý abbé Coulmier, přijíždí doktor Royer-Collard, vyhlášený surovými metodami "léčení" duševně nemocných. V hlavní roli uvidíme skvělého Geoffreyho Rushe, Madeleine hraje Kate Winsletová.

Nahoru, dolů - TV premiéra neděle - 11. 8., 20:00 (14, 20, 24, 29)
romantické drama USA 2000 (12) (S); režie: Don Roos; hrají: Ben Affleck, Gwyneth Paltrowová, Joe Morton Něco takového, co se stalo Buddymu Amaralovi, by se mohlo stát každému. Vyměnil si na poslední chvíli letenku s náhodným známým, televizním scenáristou Gregem, který spěchal domů za rodinou, a unikl tak jisté smrti. Letadlo totiž havaruje a jeho náhradník zahyne. Frajer Buddy se nedokáže se situací vyrovnat, začne pít a po návratu z protialkoholní léčebny vyhledá Gregovu manželku Abby. Postupně se sblíží s ní i s jejími dvěma syny. Neřekne jí však pravdu o události, která tak tragicky zasáhla do Abbyina života, a to se mu málem vymstí. Melodramatický příběh o kouzlu lásky a rodinného života stojí na dvojici hereckých představitelů - Ben Affleckovi a Gwyneth Paltrowové.

Zamřížovaná zahrada - česká premiéra pondělí - 12. 8., 20:00 (18, 22, 28)
komedie VB/USA 2000 (12) (S); režie: Joel Hershman; hrají: Clive Owen, Helen Mirren, David Kelly, Danny Ve vězení s volným režimem se skupina vězňů v čele s Colinem Briggsem věnuje zahradničení. Nejdříve z povinnosti a posléze z nadšení se začnou účastnit zahradnických soutěží mimo rámec vězení. Jejich expozice "divoké přírody" v nejprestižnější světové soutěži v Hamton Court Palace sice nezíská cenu poroty, ale získá srdce anglické královny, která pozve vězně k soukromé audienci.

Život v tranzu - TV premiéra úterý - 13. 8., 22:00 (19, 24)
drama USA 2000 (18) (S); režie: Gregg Harrison; hrají: Chris Ferreira, Elizabeth Sun, Steve Van Wormer,Každý pátek se na periferiích San Franciska odehrává zvláštní a tajné divadlo. V krátkém čase se z tichých a opuštěných továrních hal stává místo horečnaté aktivity. Přiváží se moderní zvuková aparatura, stroboskopy a světelné efekty, z nákladních automobilů bez značek jsou vykládány hektolitry minerálních vod a limonád. To už ale ve městě stovky mladých lidí shánějí po internetu i na ulici mapy, svážejí se k továrnám a v radostném očekávání se shlukují před branou. Za pár desítek minut zde začne ilegální techno party, která potrvá až do ranního rozbřesku. Nenápadná sanfranciská technosubkultura, do které patří i Anthony, Collin, Harmony, Bill a mnozí další, je opět přichystána k divoké noci plné rytmu a tance. Podle hesla, že neexistují žádné překážky, jen výzvy, jsou všichni přítomní připraveni prožít svůj život v transu. V pozoruhodné studii ze života příznivců technoparties zazní i hudba takových es v oboru, jakými jsou DJ Forrest Green, DJ Digwead, či Snaz & WishFM.

Do cizí náruče - TV premiéra čtvrtek - 15. 8., 20:00 (20, 24, 28)
dokument VB/USA 2000 (S); režie: Mark Jonathan Harris; hrají: Lorraine Allard, Lory Chan, Mariam CohenJímavý a dech beroucí dokument, založený na osudech skutečných účastníků tzv. Kindertransportů, z organizovaných na záchranu židovských dětí ze všech okupovaných částí Evropy. Spoluprácí Ministerstva zahraničí Velké Británie a Židovských obcí okupovaných zemí se tak podařilo zachránit před smrtí v koncentračních táborech více než deset tisíc židovských dětí a umístit je do náhradních rodin po celé Velké Británii. Autentičnost výpovědí je podložena I dokumentárními snímky z průběhu transportů a existujícími rodinnými fotografiemi.

Ohnivý kruh - TV premiéra pátek - 16. 8., 22:00 (19, 25, 29)
drama USA 2000 (12) (S); režie: Xavier Koller; hrají: Kiefer Sutherland, Daryl Hannahová, Pete Postlethwaite Ely a Mark Braxtonovi (Marcus Thomas a Kiefer Sutherland), bratři z dobytčího ranče v Kalifornii, měli k prostředí rodea vždycky velmi blízko. Už jejich otec jezdil na býcích. A Ely se mu chce za každou cenu vyrovnat. Ani po těžkém zranění, které si vyžádalo šestiměsíční rekonvalescenci, se nechce života v sedle vzdát. Mark má svého bratra příliš rád, než aby mu v naplňování jeho životní vášně nějak bránil. Slíbí si tedy alespoň, že bude na mladšího sourozence dohlížet. Přes nevoli celé rodiny se spolu odeberou na celostátní turné. Ely se z něj vrátí jako vítěz. I přes všechny úspěchy ale stačí jeden ženský úsměv (Daryl Hannahová) a cesty nerozlučných bratří se rozcházejí. Ely začíná riskovat a z jeho života se stává jeden velký hazard. Svět rodea totiž nezná slitování…

Procházka po měsíci - TV premiéra sobota - 17. 8., 22:00 (21, 27, 30)
romantický film USA 1999 (12) (S); režie: Tony Goldwyn; hrají: Diane Laneová, Viggo Mortensen, Anna PaquinováLéto roku 1969, čas svobody, lásky a koncertu ve Woodstocku. Pearl Kantrowitzová to ale cítí úplně jinak. Bydlí se svou rodinou v karavanu poblíž Woodstocku, a cítí se v pasti. Vdala se v sedmnácti za jediného muže, se kterým spala, má s ním dvě děti a cítí se jen jako jeho přívěšek. Ale rock je symbolem sexuální revoluce, vedle právě začíná legendární koncert, a Pearl touží zažít i něco jiné. Pokušení přijde v podobě přitažlivého prodavače košil Walkera, který v ní opět probudí vášeň, a v jediném dni se tak změní životy všech. I její dcera Alison potkává svého prvního kluka, dostává první periodu, a vševidící tchýně dobře ví, co se v rodině jejího syna odehrává. Ví, že všichni musí udělat malý, ale důležitý krok.

Rudá planeta - TV premiéra neděle - 18. 8., 20:00 (21, 26, 31)
sci-fi Austrálie/USA 2000 (12) (S); režie: Anthony Hoffman; hrají: Val Kilmer, Carrie-Anne Mossová, Terence StampPo roce 2025 začali vědci kvůli katastrofálnímu stavu Země vysílat na Mars sondy s řasami, jež tam měly produkovat kyslík a zajistit tak atmosféru pro budoucí kolonizaci rudé planety. Po dvaceti letech však začala koncentrace kyslíku nečekaně klesat, takže se na cestu vydává první lidská posádka. Má za úkol zjisti, co způsobilo změny v atmosféře, protože Země se zničeným ekosystémem se stává neobyvatelnou. Vesmírná loď Mars 1 se přiblíží na dosah k cíli, ale porucha způsobí, že velitelka Kate Bowmanová musí zůstat s lodí na oběžné dráze, zatímco pětičlenná mužská posádka vedená letovým inženýrem Gallagherem nouzově přistane na povrchu nehostinné planety. Navíc se proti nim postaví kybernetický průzkumník AMEE, takže situace je více než zoufalá. V hlavních rolích americké sci-fi, kterou natočil režisér Antony Hoffman, uvidíme Vala Kilmera, Carrie-Anne Mossovou, Toma Sizemorea, Benjamina Bratta, Simona Bakera a Terence Stampa.

Drsný zákon - TV premiéra úterý - 20. 8., 20:00 (28)
akční film Kanada 2000 (15) (S); režie: Mark Sobel; hrají: David Lorgren, Daisy Fuentes, Steve BordenPolicista Davis obdrží fotoaparát od bratra své snoubenky, který je pak nalezen brutálně zavražděn. Jeho hledání za možnými spojitostmi mezi těmito dvěma událostmi k ničemu nevede až do doby, kdy se dozví, že jeho snoubenka byla unesena jako rukojmí za fotoaparát, který v sobě má film s důležitým obsahem pro mafii. Davis se začne připravovat na rozhodující boj proti nepřátelům z podsvětí, kteří již zabili mnoho nevinných lidí, aby zakrili své špinavé intriky.

Sade - česká premiéra čtvrtek - 22. 8., 22:00 (27)
biografické drama Francie 2000 (15) (S); režie: Benoit Jacquot; hrají: Daniel Auteuil, Marianne Denicourt Příběh slavného francouzského prostopášníka a autora řady erotických příběhů Markýze de Sade byl již několikrát zfilmován. Francouzský film Sade přináší na Markýzův život trošku jiný pohled. Odkrývá spíše filozofickou část Markýzovi duše, ale nezapomíná při tom ani na jeho neřesti a záliby v erotických hrátkách.

Kočka - česká premiéra pátek - 23. 8., 22:00
thriller Dánsko 2001 (15) (S); režie: Martin Schmidt; hrají: Martin Brygmann, Liv Corfixen, Holger PerfortPo spiritistické seanci Mariiných prarodičů získá její kočka zvláštní démonickou moc. Z krásného, nevinného bílého domácího mazlíčka se tak stává vraždící monstrum, které z již takhle komplikovaného Mariina života, udělá peklo na Zemi.

Temná zákoutí - TV premiéra sobota - 24. 8., 22:00
kriminální film USA 2000 (15) (S); režie: James Gray; hrají: Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Charlize Theronová Krádež auta vynesla Leo Handlerovi celých šestnáct měsíců vězení a on po svém propuštění už nechce nic jiného, než klidný život bez problémů. To samé si přeje i jeho rodina. Strýc mu dokonce sežene práci v Electric Rail Corporation - rodinné firmě, zabývající se výrobou součástek pro městskou železnici. Naneštěstí praktiky tohoto podniku nejsou příliš odlišné od praktik mafie. Podplácení, zastrašování, likvidace konkurence. Leo brzy vycítí, jak se kolem něj opět utahuje smyčka. Vinou bratrance Williho se připlete k vraždě. Stává se z něho nepohodlný svědek a celý incident je shozen na něj. Leo musí utéci, na stopě mu však není pouze policie, ale i najatí vrazi. Před Leem stojí těžké dilema. Má chránit rodinu nebo svůj život? V napínavém akčním filmu režiséra Jamese Gradyho se představí hvězdná trojice Mark Wahlberg, Charlize Theronová a uhrančivý Jacquelin Phoenix.

Svatby podle Mary - TV premiéra neděle - 25. 8., 20:00 (28)
romantický film USA/Německo 2001 (S); režie: Adam Shankman; hrají: Jennifer Lopezová, Matthew Mcconaughey Komedie debutujícího režiséra Adama Shankmana navazuje na jiné úspěšné romantické komedie, jejichž děj je spjat s oním slavným dnem v životě každé ženy - se svatbou. Jeho hrdinkou je úspěšná svatební agentka Mary Fioreová, která dokáže vyřešit jakoukoliv situaci. Je přesná, spolehlivá, pracovitá, ale při organizování života ostatním jí jaksi nezbývá čas na svůj vlastní. A kromě toho se lásky spíš bojí, než by ji vyhledávala. Jenže znáte to přísloví o utrženém uchu od džbánu, s nímž se chodí pro vodu. Jednoho dne i Mary narazí na muže, který ji na první pohled okouzlí. Jaké však je její překvapení, když zjistí, že právě on má být ženichem bohaté Fran Donollyové, pro niž právě ona připravuje velkolepou svatbu. Kdo najde cestu z tohoto propletence? Postava Mary je šita přímo na tělo populární Jennifer Lopezové, sympatického Steva, který si má vzít jinou, hraje Matthew McConaughey.

Skoncujme to do pondělka - česká premiéra pondělí - 26. 8., 20:00 (30)
romantická komedie Německo/Švýcarsko 2000 (12) (S); režie: Curt Truninger; hrají: Tim Dutton, Helen Baxendale Julie a Alex jsou dva smolaři. Alex je autor velmi úspěšné románové prvotiny, ale jeho druhá kniha je propadák. Svou tvůrčí krizi nedokáže překonat a rozhodne se vše vyřešit sebevraždou. Julie truchlí po manželovi, který zahynul v horách a náhodou zjistí, že jí byl nejen nevěrný, ale dokonce měl i dítě. I ona hledá zapomnění ve smrti. Oba svede náhoda a protože se jim v pokusech o sebevraždu nevede, dohodnou se, že to zkusí společnými silami. Podmínkou je nepřežít pondělí. Ale jak už to v životě bývá, jejich snahy skončí úplně jinak než smrtí.



Lháři - TV premiéra úterý - 27. 8., 20:00
thriller USA 1994 (15) (S); režie: Damian Harris; hrají: Laurence Fishburne, Ellen Barkinová, Frank LangellaBývalý důstojník CIA (Laurence Fishburne) je naverbován do jedné soukromé společnosti, která se specializuje na skryté operace, jako jsou vydírání a podplácení. Po svém nástupu do firmy uzavírá pakt s ředitelkou (Ellen Barkinová) proti majiteli. Jejich snahou je se zbavit nepohodlného majitele a lukrativní činnosti se věnovat sami. Ale ani jejich vztah není upřímný a v podstatě se snaží jen jeden druhého obrat a využít. A že by nakonec Laurence Fishburne nebyl pouze bývalým agentem...?

Prožij to naplno! - TV premiéra čtvrtek - 29. 8., 20:00
komedie Španělsko 2000 (12) (S); režie: Antonio Cuadri; hrají: Salma Hayeková, Carmelo Gomez, Tito Valverde Život španělského řidiče autobusů Martina byl fádní a ubíjející. Každý den ten samý okruh, každý den ti samí lidé. Žádná změna na obzoru, jen dennodenní stereotyp. Takový život si Martin rozhodně nepřál a raději by zemřel, než aby to tak pokračovalo dál. Jen pár vteřin od sebevražedného skoku však potká neznámého člověka, který mu nabídne neobvyklý obchod. Pokud Martin se svojí smrtí počká ještě týden, obdrží neuvěřitelný finanční obnos. Tyto peníze může utrácet zcela dle své libosti, ale jen oněch sedm dní. Pak musí zemřít. Martin nejprve váhá, později ale nabídku přijme. Jeho život se promění v jeden velký večírek, plný krásných žen a drahého šampaňského. Dokonce konečně potká i tak dlouho očekávanou ženu svého života, prostořekou servírku Lolo. Tak málo stačilo k tomu, aby nic z tohoto nezažil. Na vlně štěstí ovšem zapomene na jeden malý detail. Konec jeho dnů se nezadržitelně blíží. V hlavních rolích španělské černé komedie se představí Carmelo Gómez a hollywoodská superhvězda Salma Hayek.

Překročená mez - česká premiéra pátek - 30. 8., 22:00
kriminální film USA 2001 (15) (S); režie: Johanna Demetrakas; hrají: Jennifer Beals, Holt Mccallany Svět ve vězení má svá neporušitelná pravidla. Jedním z nich je, že přísaha se musí plnit. Toho si je vědom i vězeň Henri Brute (Holt McCallany), který si neprávem odseděl osm let za vraždu policisty a jeho trest právě končí. Přesto se ještě za mřížemi uvolí ke slibu. Za deset tisíc dolarů musí svést ženu jednoho gangstera. Pokud tak neučiní, zemře. Hned po opuštění vězeňských zdí začne Henri osnovat svůj plán. Ten je ale nečekaně narušen příchodem Bruteovy kurátorky Jenny Capitanasové (Jennifer Bealová), která se snaží navést svého svěřence na cestu života v souladu se zákonem. Jejich společná práce postupně přerůstá v osobní vztah, který si ale ani jeden z nich nemůže dovolit…

Hele vole, kde mám káru? - TV premiéra sobota - 31.8., 22:00
komedie USA 2000 (15) (S); režie: Danny Leiner; hrají: Ashton Kutcher, Seann Scott, Jennifer Garner, Marla SokoloffJesse a Chester, kteří se neoslovují jinak než "vole", mají po ránu pořádnou kocovinu. Ze včerejšího mejdanu si nepamatují vůbec nic a podle telefonátu jejich přítelkyň - dvojčat Wilmy a Wandy - zjišťují, že při večírku málem zdemolovali dům. Vzápětí na ně vlítne jejich rozzuřený zaměstnavatel a navíc nenajdou auto, v němž měli nejen narozeninové dárky pro obě dívky, ale také ukradený kufr plný peněz. A to ještě nevědí zdaleka všechno. Zapletli se totiž také do boje mezi dvěma skupinami mimozemšťanů, což se neobejde bez celé řady potrhlých situací. Hlavní role v této taškařici hrají Ashton Kutcher a Seann Williams Scott.





Reklama




Vybrané články