Quantcast

Stanice Music Channel získala licenci

| Tisk

Od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi dnes získaly nové kmitočty dvě největší slovenské komerční stanice Markíza a Joj. Jestliže byla Markíza úspěšná jen v jednom případě z 10 žádostí, televizi JOJ vyhověla Rada z 24 žádostí v 17 případech.

Zřejmě největším překvapením je udělení licence televize Music Channel. Té Rada pro vysílání a retransmisi přidělila 13 frekvencí, včetně nejlukrativnějšího vysílače v Trenčíně s výkonem 320 kW.

Získané frekvence by měly pokrýt 20 procent území Slovenska a především velká města. "Bude to obdoba stanic MTV a VIVA, přizpůsobená slovenským poměrům a mentalitě zdejších lidí," přiblížil jednatel TV Servisi Róbert Oravec v pondělí deníku SME.

Vysílání stanice Music Channel má být zahájeno do šesti měsíců od udělení licence. Ostrý start tedy můžeme očekávat začátkem příštího roku.

MUSIC CHANNEL NA SLOVENSKU, STANICE O V ČESKU
Music Channel není jedinou novou hudební stanicí, která se nyní připravuje, Již v září t.r. by se na satelitu a kabelu v České republice měla objevit česká hudební Stanice O, která má být určena divákům ve věku 15 až 25 let. Stanice O by se měla v září objevit na satelitu EuroBird (28.5E) v rámci paketu Czech Link. Přičemž v první fázi má být Stanice O vysílána volně, poté již jen v kódu CryptoWorks.

Podle www.radiotv.cz




Parabola.cz
03.07.2002


Doporučené odkazy:
http://www.radiotv.cz/text/text.phtml?id=1647&from=main





Reklama




Vybrané články