Quantcast

Konec vysílání TV3?

| Tisk

Konec vysílání TV3?

Česká kabelová a satelitní stanice TV3 je ve vážných finančních problémech. Investor TV3 CZ, lucemburská společnost European Media Ventures (EMV), odmítla nadále financovat provoz televize.

Správkyně konkurzní podstaty společnosti TV3 požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o souhlas s přerušením vysílání stejnojmenné kabelové a satelitní stanice na dobu 30 dní. Vysílání může být přerušeno v okamžiku, kdy správkyně obrdží vyrozumnění od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Provozovatel stanice TV3 CZ po rozchodu s bývalým partnerem a držitelem terestrických licencí pro vysílání v Praze a Hradci Králové Martinem Kindernayem (dnes vysílá programy Galaxie Praha a Galaxie Hradec Králové) pokračoval ve vysílání stanice TV3 CZ už jen v kabelu a na satelitu, program složený většinou jen z repríz dříve uvedených programů. Později byl - v letošním roce - program TV3 CZ doplněn o pořady německé stanice Deutsche Welle.

Program TV3CZ doznal v posledních měsících další změny - vedle zvýšeného podílu hudebních pořadů byl dán větší prostor i teleshoppingu. Otázkou již jen zůstávalo, zda takový program je ještě pro diváky akceptovatelný.

Vysílání TV3 CZ může být podle zákona přerušeno na max 30dnů v jednom kalendářním roce. V případě obnovení vysílání by stanice TV3 CZ musela nepřetržitě vysílat do 31.12.2002.

V souvislosti s přerušením vysílání (a možná i ukončením projektu TV3CZ) se nyní již spekuluje, čím bude TV program nahrazen. Některé kabelové sítě již zvažovaly náhradu TV3 sportovně-hudebním kanálem Galaxie Sport. Dojde k témuž kroku i u satelitní služby UPC Direct? Vše komplikuje skutečnost, že UPC bude muset začátkem července muset společnosti Canal+ vrátit 1 transpondér na kterém nyní vysílá i TV3...

Kde je (byla) vysílána stanice TV3 CZ na satelitu (stav k 27.6.2002, 23h):

* paket Czech Link
satelit: EuroBird 1 (28.5E)
kmitočet: 12,608 GHz
polarizace: horizontální
norma: MPEG2/DVB
SR: 27500
FEC: 3/4
vysílání není kódováno

* paket UPC Direct
satelit: Astra (19.2E)
kmitočet: 11,875 GHz
polarizace: horizontální
norma: MPEG2/DVB


SR: 27500
FEC: 3/4
signál je kódován systémem CryptoWorks

(podle RadioTV.cz)

Parabola.cz
27.06.2002


Doporučené odkazy:
http://www.radia.cz/text/text.phtml?id=1607&from=musi





Reklama




Vybrané články