Quantcast

Nové přijímače Humax

| Tisk

Korejský výrobce Humax přichází s novinkami. V novém katalogu Humax nalezneme vedle známých přijímačů IRCI-5400Z či Humax CRCI-5500 i několik nových modelů: VA-5210T, VA-ACE a CXVACI-2100.

Stručné seznámení s novými modely:

HUMAX VA-5210T
Humax VA5210TNový model VA-5210T je určený pro příjem digitální pozemní televize (DVB/T). Pro tyto účely vyrábí Humax již model CI-5100T. Přijímač s vestavěným dekodérem Viaccess bude zvláště zajímavý v zemích, kde bude Viaccess použit u placených programů u terestrického digitálního vysílání.

Přijímač VA-5210T v nové designové řadě má 2700 programových předvoleb pro televizních a rozhlasové programy. Obsahuje menu 16ti barevné menu v 10 jazycích. Součástí menu jsou i dvě utility - kalendář a biorytmus. Vzadu u přijímače nalezneme optický Dolby Digital port (S/P DIF) a též i průchozí smyčku signálu (LNB OUT).

Software můžeme aktualizovat z terestrických vysílačů (pokud provozovatel paketu sw nabízí).

HUMAX VA-ACE
Humax VA-ACENový receiver Humax VA-ACE s vestavěným dekodérem Viaccess je určen pro Blízký Východ a bude tedy zvlášť zajímavým přijímačem pro diváky placené televize použivající systém podmíněného přístupu Viaccess.

Model VA-ACE má 2000 předvoleb pro televizní a rozhlasové programy. Menu v 16ti barvách je v 8mi jazycích. Samozřejmostí je příjem MCPC/SCPC programů v C i Ku pásmu včetně automatické vyhledávání programů. Přijímač podporuje DiSEqC verze 1.0 a 1.2.

Software můžeme aktualizovat ze satelitu.

HUMAX CXVACI-2100
Humax CXVACI-2100Ve známé designové řadě se objevil model s poněkud atypickým označením: CXVACI-2100. Tento model má vedle vestavěného dekodéru Viaccess vestavěn i dekodér Conax. Navíc přijímač obsahuje ještě jeden volný slot (CI) pro případný modul.



Jak je patrno z obsazení dekodérů v přijímači, bude model CXVACI-2100 zřejmě určen pro diváky ve skandinávských zemích pro příjem konkurenčních nabídek Canal Digital (Conax; satelity Thor/Intelsat 707) a Viasat (Viaccess; satelity Sirius 2/3).

Model CXVACI-2100 má 4000 programových předvoleb pro TV a R programy. 16ti barevné menu je v 10 jazycích. Přijímač podporuje příjem SCPC/MCPC signálů v Ku i C pásmu včetně automatického vyhledávání programů. DiSEqC je verze 1.0 a 1.2.

Pro zajímavost dodejme, že CXVACI-2100 podporuje PPV služby Canal Digital s PSTN modemem.

DALŠÍ HUMAXY?
Ještě v tomto roce (na podzim) by se na trhu měl objevit již dlouho ohlašovaný přijímač s hard diskem. Model ponese označení PVR-6100. Hard disk bude o kapacitě 40GB a postačí pro záznam 20 hodin programů. Součástí přijímače bude i dvojitý tuner, který uživateli umožní z jednoho programu nahrávat na HDD a z druhého sledovat pořady v reálném čase.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články