Quantcast

Nové přijímače ID-DIGITAL

| Tisk

ID-DIGITAL CI-20MV posledních týdnech můžeme registrovat zvýšený počet novinek na trhu. Většinou se jedná o nové digitální přijímače. Český a slovenský trh, který ještě není plně nasycen digitálními satelitními boxy, tak dostává další nováčky. V minulých dnech jsme Vám představili novinku eMTech EM-200CI, dnes se budeme věnovat dvěma novým modelům od výrobce, který už měl premiéru na stránkách Parabola.cz -
- ID DIGITAL. Tato firma vedle modelu F-10M, který byl určen jen pro příjem volných programů ( FTA), přichází s dalšími modely CI-20E a CI-20M, které uspokojí náročnější uživatele - mají slot standardu Common Interface.

Oba přijímače, které vám představíme, jsou si velmi podobné, liší se až v některých detailech. U obou sympatických stříbrných modelů velmi malých rozměrů nalezneme na předním panelu na levé části 3 diody signalizující provoz přístroje (červená, zelená, žlutá). Na pravé části jsou k dispozici čtyři tlačítka: 2 jsou určeny pro přepínání programů, další pro přepínání mezi módem TV a R a konečně tlačítko STANDBY. Co najdeme na zadní části přístrojů? Tady se přijímače již od sebe liší: model CI-20E zde má vstup i výstup pro LNB (tzv. průchozí smyčka; pro možné propojení s analogovým či dalším digitálním přijímačem), komunikační zásuvku RS-232 (aktualizace software pomocí souborů z netu či přenos settingu do PC a zpět), 2 zásuvky SCART a konektory cinch pro L a R audio kanál. Model CI-20M má též vstup i výstup LNB, komunikační zásuvku RS-232. Nemá ovšem SCARTy, ty jsou zde 'nahrazeny' konektory cinch L+R audio a video. Naopak je vybaven modulátorem.

Další charakteristiky jsou shodné pro oba modely: přístroje mají graficky velmi povedené Menu, které vyniká přehledností, pomáhající k jednoduché instalaci. Multijazyčné menu s námi může komunikovat v několika jazacích: anglicky, německy, francouzsky, turecky, 'E' i španělsky, italsky, portugalsky, 'M' i arabsky, persky či rusky. České menu zde chybí.

Přijímače mají programovou kapacitu pro 4000 TV či R programů z Ku i C-pásma a to jak SCPC, tak i též MCPC programy. U přístrojů jsou pro vybrané družice z výroby nastaveny parametry pro vyhledávání TV a R programů. Samozřejmostí je možnost vyhledávat i signály pomocí NIT informací na vysílaných transpondérech.

I u nových modelů ID DIGITAL je samozřejmá podpora zobrazování EPG (elektronický programový průvodce). Tyto informace jsou pochopitelně dostupné jen pokud je provozovatel vysílá.

Nový software: přijímače ID DIGITAL jsou velmi dobře připraveny na aktualizace software. Je možný update sw pomocí souborů z netu, nebo přímá aktualizace firmware ze satelitu Astra 19.2E.

Natáčecí zařízení
Přístroje obsluhují automaticky natáčecí zařízení SM2UNI, HH100 či HH120. Nastavení povelů pro natáčení je podobné jako u přístrojů Humax. ID DIGITAL je totiž značka korejského výrobce - sesterské firmy značky Humax. Přístroje ID DIGITAL jsou tedy postaveny na dobrém základu. V některých detailech dokonce svými vlastnostmi přijímače ID DIGITAL předčí i populární Humaxy.



ZÁVĚR
Nové modely korejského výrobce ID-DIGITAL CI-20E a CI-20M, které se objevily na trhu, mají 1 slot pro vložení modulu. Jsou proto velmi zajímavé i pro české a slovenské diváky, neboť do slotu můžeme vložit modul CryptoWorks či jiné moduly s příslušnými přístupovými kartami.

CENA
Velkou výhodou přístrojů ID DIGITAL je jejich příznivá cena, která může směle konkurovat zavedeným značkám na trhu. Přijímače se na českém trhu dají zakoupit za ceny od 7500 Kč. Na dohled je tedy digitální komplet s CI slotem a natáčecím zařízením, který se dá za určitých podmínek pořídit za zajímavou cenu i pod magickou hranici 10 000. V ČR tyto přístroje v současné době zakoupíte např. u firmy Omko ( http://www.omko.cz ), na Slovensku zajišťuje distribuci firma System ABC Topolčany ( http://www.systemabc.sk/ ).

Technické parametry obou modelů naleznete v rubrice PŘIJÍMAČE. Softwarová podpora a bližší informace o všech modelech ID Digital jsou zveřejněny na adrese www.iddigital.com

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články