Quantcast

Kanál MTV Two přejmenován na MTV Rocks

| Tisk

Britská hudební televize MTV Two se dnes divákům představila v inovované podobě - novým názvem a inovovanou grafikou. Kanál MTV Two se od dnešního dne jmenuje MTV Rocks. Nový název lépe koresponduje s vysílaným obsahem - zaměření na různé žánry rocku.

logo Vedle změny názvu došlo k úpravě i grafiky - zejména loga. Pod klasickým černým logem MTV - Music Television je uveden barevný proužek ve kterém je uveden typ hudebního kanálu MTV - Rocks, Hits, Base, Dance, Classic, Shows. Úpravou prošly všechny tématické MTV stanice MTV Networks napříč celou Evropou. Některé z kanálů MTV a VH1 se vysílají také v České republice a na Slovensku prostřednictvím kabelových operátorů a také satelitní platformy UPC Direct (Astra).

Změny se netýkají lokálních mutací MTV (tedy ani české MTV). Víceméně se tématické hudební kanály MTV přizpůsobují vizuálu lokálních MTV.

technické parametry příjmu:

satelit: Astra (19,2°E)
kmitočet: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


kódování (CA systém): Seca Mediaguard + Nagravision 3 + CryptoWorks + Conax
dostupnost v ČR/SR: UPC Direct (základní nabídka)

Změna grafiky u dalších kanálů MTV:
logo
logo
Nová loga tématických kanálů MTV:
logo
Z dalších zajímavostí uveďme změna loga MTV v USA. Základ logotypu amerického MTV je víceméně stejný - jen je ořezáno a odstraněno "Music Television", což naznačuje, že MTV už nebude jen čistě hudební televizí. Zatím tato inovace nedorazila do Evropy.

Další změna proběhla dnes na britském a irském trhu. Původní kanál VH1 Classic skončil. Na jeho programové pozici se nyní vysílá nový kanál pod značkou MTV - MTV Classic. Týká se to jen mutace pro britský a irský trh. Ve zbývající části Evropy se nadále vysílá VH1 Classic bez zmeny obsahu i loga.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články