Quantcast

Premiere změní kódovací systém

| Tisk

PremiereNeoficiální příjem placené satelitní televize je zřejmě ten největší problém, který nyní trápí všechny provozovatele placené televize všech šesti prolomených kódovacích systémů Irdeto, BetaCrypt, Viaccess, Seca/Mediaguard, Nagravision a TPS Crypt.

Po častých změnách kódů a různých opatřeních, které nepřinesly žádaný účinek, se rozhodla řada provozovatelů provést plošnou výměnu přístupových karet. O většině akcí provozovatelů pay-tv jsme vás informovali.

Akce proti nelegálnímu příjmu programů plánuje i provozovatel německé pay-tv platformy Premiere. Plánuje změnu kódovacího systému. Termín - rok 2004.



Německá pay-tv Premiere by měla mít koncem roku 2002 podle provozovatele 2,5 milionů abonentů. Do konce příštího roku počítá provozovatel s 2,8 miliony abonetů. Přičemž v roce 2004 by měla mít Premiere už 3 miliony abonentů. K tomuto kroku má mj. pomoci i změna v kódovacím systému - zřejmě na BetaCrypt2 - na kterém již pracuje Beta Reseach. Podle provozovatele sleduje v současné době paket Premiere 100 tisíc diváků tzv. "načerno". Škody způsobené pirátským příjmem vyčíslil provozovatel paketu na 100 mio EUR.

Díky skvělému sportovnímu servisu po dobu konání významných sportovních událostí se programy paketu Premiere staly velmi žádanými v celé Evropě.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články