Quantcast

Český kanál InzertMax získal licenci a chce na Astru

| Tisk

logo V České republice a na Slovensku může zahájit vysílání nový monotématický kanál. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 7. zasedání, které se konalo 30. března 2010 udělila licenci společnosti InzertMax s. r. o. k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím satelitu.

Licence na satelitní vysílání platí 12 let.

Nový kanál bude vysílat pod názvem InzertMax a bude určen pro český a slovenský trh. Objevit se má na transpondéru platformy CS Link - na kmitočtu 11,876 GHz. Zvolení transpondéru je zajímavé - multiplex již nemá volnou kapacitu pro rozšíření o další programovou službu.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S

InzertMax je kanál teleshoppingového formátu. Vysílat bude 24 hodiny denně 7 dní týdnu relace v délce 30 minut zařazené do tématických rubrik jako je cestování, reality, služby, kultura, móda. V průběhu dne budou jednotlivé rubriky opakovány. V nočním pásmu od 22:00 do 6:00 hodin ráno budou vysílány upoutávky na noční bary.

Televize musí zahájit vysílání do 360 dnů od získání licence.

Česká republika v současné době nemá klasický teleshoppingový kanál. Původní projekt stanice s prvky teleshoppingu Top TV odstartoval v září 2005 a z finančních důvodů skončil o necelé tři roky později.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články