Quantcast

Klony GSM karet

| Tisk

Před dvěma týdny jsme Vám na stránkách Parabola.cz představili vybrané programátory karet, které se využívají ke čtení a zápisu informací do přístupových karet pro placenou televizi.
Klony GSM karet
Pro popisované programátory, které jsou využívány především na úpravu karet pro neoficiální satelitní příjem, se objevilo i další uplatnění - KLONOVÁNÍ GSM KARET.

Pro tvorbu klonu originální GSM karty je zapotřebí vaše funkční SIM karta (nebo několik), programátory Phoenix Profi a Programátor UniPipo. Je třeba i GSM redukce, která umožní připojit a číst GSM SIM karty v programátoru Phoenix.


SIM karta, na kterou se dá vše naprogramovat, je známá karta Silver Card (PicCard2) s PIC16F876 a EEPROM 24LC64. Satelitním divákům není třeba tuto kartu představovat - používá se k příjmu šesti kódovacích systémů na jediné přístupové kartě (projekt DS9) s použitím přijímače Humax IRCI-5400 či Hundai HSS-1000IR nebo v jiných přístrojích s použitím přídavného modulu Freecam2-018.

Klony GSM karetSilver karta se dá použít i pro vytvoření klonu originální SIM karty. Karta se dá mechanicky upravit - seříznout a obrousit na velikost SIM karty. Veškerá vnitřní elektronika je umístěna pod zlatou ploškou, není třeba se obávat poničení vyráběné karty.

Celý postup vytvoření klonu je poměrně jednoduchý, ale je třeba přesně dodržet určité zásady.
Přesný postup je možné najít Na této adrese .



Na stránce je v současnosti přesný postup, jak naklonovat originální SIM karty od společnosti EuroTel či Oskar. Vše popisované by zatím něměli zkoušet majitelé SIM karet T-Mobile (Pegas) - pro ně připravuje autor nové návody. Podle informací autora není možné v klonovaných kartách využívat telefonické bankovnictví.

Klon karty SIM je možné používat, neboť si vytvoříte pouhou kopii, budete tedy stále volat na vlastní účet. Nedoporučuje se však používat originální SIM a klon současně. Mohlo by dojít ke zmatku v centru poskytovatele, účet majitele by byl odpojen a proti majiteli by bylo rázně zakročeno.

Uvedený návod může být zajímavý pro majitele několika SIM karet, kteří často mění SIM v mobilu. Častou výměnou SIM karet může dojít k jejich poškození, 'záloha' SIM karty v podobě klonu může být velmi vítaná. Při ztrátě klonu vám zůstává v záloze originální SIM.

Do klonované karty je možné naprogramovat až 8 různých telefonních SIM karet.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články