Quantcast

Eutelsat W6A dodá Thales Alenia Space

| Tisk

logo Eutelsat Communication, jeden z předních světových satelitních operátorů, dnes oznámil, že vybral společnost Thales Alenia Space ke zhotovení a dodání nového telekomunikačního satelitu Eutelsat W6A.

Nová družice bude mít celkem 40 transpondérů v Ku pásmu a o 50 procent zvýší provozní kapacitu na orbitální pozici 21,5 stupně východně. Vynesení satelitu je naplánováno na třetí kvartál 2012.

V současné době na této pozici pracuje družice Eutelsat W6 (dříve se jmenovala Eutelsat W3) a dodává data, profesionální video a vládní služby napříč Evropou, severní Afrikou, Středním Východem a střední Asii.

Satelit o hmotnosti 5 tun dodá společnost Thales Alenia Space na bázi platformy Spacebus C3. Očekávaná životnost družice je minimálně 15 let.

Eutelsat W6A bude vybaven jedním širokým svazkem pokrytí, který bude zahrnovat Evropu, severní Afriku a střední Asii, další dva vysokovýkonné svazky rozšíří flexibilitu pro regionální pokrytí severní Afriky a Středního Východu.

Michel de Rosen, CEO společnosti Eutelsat k tomu uvedl: "Kombinací výkonu, pokrytí a flexibility na 21,5° východní délky zde více než 10 let rozšiřujeme obchody. Navrhli jsme náš nový satelit pro rozšíření potencionálu pro data, profesionální video a vládní služby a jsme rádi, že můžeme konstrukci nové družici svěřit Thales Alenia Space, která je dlouhodobým průmyslovým partnerem pro Eutelsat."



"Jsme velmi hrdí na to, že jsme podepsali tuto nejnovější smlouvu se společností Eutelsat, se kterou úzce spolupracujeme více než 20 let," řekl Reynald Seznec, prezident a generální ředitel společnosti Thales Alenia Space. "Naše hlavní priorita je vždy řešení specifických požadavků každého z našich zákazníků, takže můžeme dodat nejvíce uspokojivé řešení z hlediska technologie a nákladů."

Nový satelit je v pořadí již 20. družice Eutelsatu, která je objednána u společnosti Thales Alenia Space. W6A je součástí programu kapitálových výdajů ve výši 450 milionů euro ročně, které jsou vyhrazeny pro období červen 2009 až červen 2012.

redakce





Reklama




Vybrané články