Quantcast

Discovery HD Showcase, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel + Living a Spektrum HD v UPC Digital

| Tisk

logo UPC letos již po sedmé rozšiřuje svou televizní nabídku. Tentokrát se jedná o dokumentární televizní stanice Discovery HD Showcase, Discovery World, Discovery Science a Discovery Travel & Living. K těmto stanicím přibude na přelomu července a srpna ještě televizní stanice Spektrum HD. Počet televizních stanic v digitální televizi UPC tak dosáhne sto sedmi. Osmdesát čtyři z nich přitom bude vysílat v české nebo slovenské jazykové verzi a třináct ve vysokém rozlišení (HD). HD programy jsou v nabídce UPC – na rozdíl od zvlášť placených HD nabídek ostatních provozovatelů - k dispozici bez jakéhokoliv příplatku. Všechny jsou šířeny v pokročilém kompresním formátu MPEG4.

Spektrum HD a televizní stanice z rodiny Discovery patří k tomu nejlepšímu, co je z oblasti dokumentů v evropském televizním světě k dispozici. A je samozřejmé, že naši televizní zákazníci nemohou být o ně ochuzeni“, komentuje zařazení pěti nových stanic Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „zákazníci si mohou být jisti, že digitální televize UPC je nejpohodlnější a nejsnazší cestou, jak se dostat k té nejzajímavější televizní nabídce v nejvyšší technické kvalitě. Třináct HD televizních stanic v naší digitální televizi , tedy nejvíce v nabídce jedné společnosti, je toho mimo jiné přesvědčivým důkazem. “

Programová nabídka televizní stanice Discovery World je založena na širokém spektru dokumentárních pořadů předkládajících příběhy ze současného světa i z dějin, a to neobvyklým a neotřelým způsobem. Diváci se mohou dozvědět více o světě, který je obklopuje, a seznámit se se skutečnostmi, které jej ovlivňují. K nejoblíbenějším pořadům patří: Weaponology, Monarchy nebo Zero Hour. Discovery World vysílá 24 hodin denně, v češtině.

Discovery Science vysvětluje největší technologické projekty, představuje průlomové objevy, informuje o zajímavých trendech ve výzkumu a o praktickém využití moderních technologií. To vše snadno pochopitelným a mnohdy i zábavným způsobem. Jeho informace spolehlivě pomáhají nalézat odpovědi na otázky „co“, „jak“ a „proč“. K nejoblíbenějším pořadům patří: Brainiac, Beyond Tomorrow, How it’s made a Ekopolis. Discovery Science vysílá 24 hodin denně, v češtině.

Discovery Travel&Living je lifestylová televizní stanice zaměřená především na ženy. Vyjadřuje se k tématům a problémům, se kterými se ve svém každodenním životě setkávají: např. zdraví, rodina, kariéra, vztahy, přátelství, móda a volný čas. Její záběr je skutečně široký, od pořadů typu „proměna“ a svatební plánování až po vychovávání dětí, vaření, osobní růst nebo úpravu a dekoraci interiérů. K nejpopulárnějším seriálům patří: Say yes to the dress, Jon & Kate Plus 8, Anthony Bourdain: No reservations, Grand designs nebo Take home nanny. Vysílá 24 hodin denně v angličtině

V programové nabídce Discovery HD Showcase najdeme unikátní kombinaci těch nejlepších seriálů a pořadů z portfolia společnosti Discovery. Obrazové rozlišení je ve formátu 1080i, což zaručuje tu nejvyšší kvalitu. Vysílá 24 hodin denně, v angličtině.

Na přelomu července a srpna přibude k těmto televizním stanicím i televizní stanice Spektrum HD. Spektrum HD je jedna z nejprestižnějších zábavně-vzdělávacích stanic, jejímž cílem je šířit populárně-vědecké programy orientované jak na společnost, civilizaci historii a přírodu, tak na cestování, či problémy rodinného života . Stanice nabízí nejen množství programů zakoupených od mezinárodních distributorů, ale klade důraz i na vlastní produkci. A právě lokální charakter odlišuje Spektrum od jiných podobných tématických televizních stanic. Bude vysílat denně, v originálním znění. Česká jazyková stopa je nicméně v přípravě.

Všechny nové televizní stanice jsou v digitální kabelové televizi zařazeny do nejvyšší nabídky Supreme a do balíčku Plus. Ceny za žádnou z nabídek se přitom nemění.



Upozornění: Na severu Čech budou nově zařazované televizní stanice z technických důvodů dostupné až na přelomu července a srpna.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR





Reklama




Vybrané články