Quantcast

MTV Music se dočkali i abonenti UPC Direct na Thoru

| Tisk

logo 100 procentně hudební televize MTV Music od MTV Networks je nyní dostupná i pro abonenty satelitní platformy UPC Direct z pozice 0,8°W, kde jsou zaparkovány satelity Thor 5 a Thor 6. Společnost UPC DTH, poskytovatel této středoevropské satelitní placené televize, zařadila do nabídky hudební stanici MTV Music. Stanice se vysílá na původní programové pozici MTV Europe.

Kanál MTV Europe již není součástí nabídky platformy z pozice 0,8°W. Důvodem k vyřazení programu je skutečnost, že pro Českou republiku a Slovensko je od konce listopadu loňského roku v provozu lokální mutace MTV Czechia, kterou provozuje vlastník komerční TV Nova. Evropský feed MTV proto musel platformu opustit. MTV Europe zůstává z kapacitních důvodů v nabídce pro klienty UPC ze satelitního systému Astra, který zhruba do dvou měsíců opustí.

MTV Music vysílá klip za klipem 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Bez žádných reklam a mluveného slova. Pouze aktuální videoklipy. Tedy obdobně jako VH1 Classic, která se naopak zaměřuje na oldies hudbu.

Z hudební nabídky MTV Networks jsou na platformě UPC Direct prakticky všechny kanály, které jsou k dispozici - MTV Rocks (dříve MTV2), MTV Dance, MTV Hits, MTV Czechia, VH1 a VH1 Classic.

logo technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,265 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): CryptoWorks + Nagravision 3
dostupnost: základní nabídka Medium (Rodina)
vysílací čas: 24 h / 7 dní v týdnu
service ID: 30902


video PID: 151
audio PID: 162

Kanál MTV Music odstartoval v polovině prosince 2005 a jako první jej do své nabídky zařadila platforma MTV Unlimited. Později kanál vstoupil do dalších pay-tv služeb.

MTV Music vznikl na základě poptávky trhu po čistě hudební televizi. MTV Networks proto přišla se zbrusu novým kanálem, který postupně expanduje do nabídek placených sítí.

Začátkem tohoto týdne jej naladili na set top boxech abonenti UPC Direct na Astře (19,2°E). Po několika dnech mohou novou programovou službu přijímat zákazníci operátora i z nového satelitního systému Thor skandinávského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články