Quantcast

Skylink: Multi se rozšíří o CS Film a CS Mini. Kanál Kino CS zamíří do nového balíčku

| Tisk

logo V příštím týdnu společnosti Towercom a TradeTec, provozovatelé služby Skylink, představí programové novinky, které se objeví v jejich nabídce začátkem října 2010. Nových programů se dočkají zákazníci jak v neplacené, tak i placené SD i HD nabídce. Dokonce vzniknou nové prémiové balíčky - CS TV a objeví se nové prémiové stanice pro dospělé. Zejména o podzimních novinkách je dnešní rozhovor webu parabola.cz s výkonným ředitelem společnosti TradeTec Jaromírem Glisníkem.

Parabola.cz: Je tu podzim a pravidelné období, kdy rozšiřujete programovou nabídku. Mohou i v těchto dnech očekávat čtenáři parabola.cz a Vaši diváci novinky ve Vaší nabídce?

Jaromír Glisník, Skylink: Ano, připravujeme řadu programových novinek. Budou se týkat všech kategorií naší programové nabídky. Bohužel o všech novinkách nemohu ještě dnes hovořit, pokusím se být co nejkonkrétnější. Je mi jasné, že někteří čtenáři jsou už velmi nedočkaví.

Co máte v plánu zařadit do neplacené nabídky programů?

foto Aktuálně probíhají finální jednání o zařazení programové novinky – slovenského programu Empatia. Pokud se jednání podaří úspěšně dokončit, nový program Empatia zařadíme do neplacené nabídky v nejbližších dnech.

Bude tento program kódován?

Program Empatia nebude kódován.

Na které frekvenci se objeví?

Počítáme s jeho zařazením na frekvenci 11 797 MHz.

Rozšíříte také placenou nabídku MULTI. Co nového zde nabídnete?

Balíček MULTI čeká malá obměna. Namísto programu Kino CS zařazujeme do MULTI program obdobného žánru CS Film. Dětské diváky potěšíme zařazením programu CS Mini.

Co bude s programem Kino CS? Bude CS Film a Kino CS v balíčku Multi?

Kino CS sice opouští balíček MULTI, nikoli však programovou nabídku Skylinku. Stane se součástí nového žánrového balíčku CS TV spolu s programy Doku CS a novým programem Muzika CS.

Doku CS tak bude od 1.10.2010 už jen v rámci balíčku CS TV?

Ano, program Doku CS již nebude k MULTI HD bezplatně poskytován.

Jaké budou podmínky příjmu balíčku CS TV? Lze jej objednat bez jakéhokoliv jiného balíčku?

Balíček CS TV bude mít charakter prémiového balíčku. Bude jej možno předplatit bez vazby na jiné balíčky.

Jakým technickým způsobem budete programy CS TV vysílat? V MPEG-2 nebo MPEG-4?

Balíček programů CS TV bude vysílán v MPEG-4 a bude tedy přístupný zákazníkům, kteří jsou vybaveni přijímačem, který dokáže signál v kompresi MPEG-4 zpracovat. Všechny běžné HD přijímače to dokážou.

Posílíte také nabídku prémiových kanálů. Co nového klientům poskytnete?

Kromě balíčku CS TV připravujeme další dvě programové novinky určené pro dospělé diváky. Podrobnosti oznámíme v nejbližších dnech.

Budou stanice vysílat 24 hodiny denně?

Poptávka po 24hodinovém vysílání erotického programu je evidentní. Až do nedávna nebylo možno v ČR vysílat programy s pořady, které by mohly ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých, před 22. hodinou. Po letošní změně legislativy to již, za určitých omezujících podmínek, možné je. Proto jsme schopni konečně na existující poptávku reagovat. Podrobnosti zveřejníme příští týden.

Bude i rozšíření nabídky ve vysokém rozlišení v balíčku HD Plus?

Naši HD nabídku rozšíří naprostá programová novinka – HD program, který dosud nevysílá.

Půjde o stanici v češtině?

Bude v češtině a bude atraktivní. Oficiální zveřejnění jeho startu však náleží jeho vysílateli. Dojde k němu v nejbližších dnech.

Na satelitu Astra 3B začala v létě vysílat panevropská hudební televize ve vysokém rozlišení – Dance TV HD. Ačkoliv jste se již dříve vyjádřil, že s provozovatelem nejednáte. Přesto: zvažujete rozšíření nabídky o tento program? Kapacitu si vysílatel sám platí a má zájem vysílat v celé Evropě (do konce října jako FTA program)…

Plány programu Dance TV HD neznáme a s jeho provozovatelem prozatím nejednáme. Na stejné frekvenci jsou i další HD stanice a očekáváme, že se tento transpondér postupně naplní. Bude-li některý z HD programů atraktivní, dává smysl uvažovat o zařazení do nabídky. Prozatím jednáme s provozovatelem tohoto transpondéru - ASTRA Platform Services GmbH – o technických a ekonomických podmínkách případného simulcryptu.

Rozšířit nabídku na DVB-S2 transpondéru (freq. 12,110 GHz) můžete jen po změně parametrů. Na kdy máte změny naplánované?

Změna parametrů transpondéru na 8PSK, FEC ¾, Pilot ON proběhnou 29. 9. v ranních hodinách.

Co musí diváci po provedených změnách pro příjem DVB-S2 transpondéru udělat?

Předpokládáme, že většina satelitních přijímačů nebude schopna parametry automaticky aktualizovat. Bude tedy nutné danou frekvenci znovu naladit. O potřebě přeladit přijímač naše zákazníky s placenou HD nabídkou písemně informujeme.

Na jednu stranu rozšiřujete nabídku, zvyšují se Vám náklady. Jak se to projeví ve Vašem ceníku?

I náš ceník dozná změn. Změny však budou bez výjimky pozitivní. Nový ceník zveřejníme příští týden.

Kolik máte zákazníků na placené nabídce?

Počet karet s aktivní placenou nabídkou se blíží hranici 200 tisíc. Přesné údaje nezveřejňujeme.

Plánujete nákup další transpondérové kapacity?

O rozšíření satelitní kapacity jednáme. Termín otevření nového transpondéru však dnes nedokážu říci.

Kdy budou na trhu nové karty Skylink pracující už jen v systému Irdeto?

Nové karty Irdeto Premium bez funkcionality ICE začneme na trh dodávat koncem října nebo na počátku listopadu.

Do kdy budete na trh dodávat ICE karty?



ICE karty budeme prodávat do konce letošního roku, možná do půlky ledna příštího roku.

Stále se spekuluje o možnosti vstupu Skylinku na maďarský trh. Jak to v současnosti vypadá? Půjde Skylink do Maďarska?

Stejně jako jiné rostoucí platformy uvažujeme o expanzi na nová teritoria. Maďarský trh je však z konkurenčního pohledu velmi náročný. Abychom mohli uspět, potřebujeme si vytvořit co nejlepší podmínky. Na maďarském projektu již delší dobu pracujeme, o startu však dosud nebylo rozhodnuto.

Děkuji Vám za rozhovor.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články