Quantcast

Německá HSE24 od září v HD rozlišení přes Astru

| Tisk

logo Německý teleshoppingový kanál HSE24 připravuje spuštění své distribuce ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kanál HSE24 HD odstartuje 1.9.2011 a půjde o simulcast - HD verze bude obsahovat stejný program jako klasická SD verze. Lišit se bude technickou kvalitou.

HSE24 přináší pestrý program s nakupováním prostřednictvím televizní obrazovky. Diváci mohou shlédnout výrobky věnované módě, šperkům, kosmetickým a lázeňským výrobkům, domácím potřebám a vše pro domácnost. Po technické stránce bude signál HSE24 HD na satelit dopravovat společnost Astra Platform Services GmbH (APS).

HSE24 HD bude vysílat FTA přes satelitní systém Astra z orbitální pozice 19,2 st. východně.

plánované technické parametry HSE24 HD:

satelit: Astra 1KR (19,2°E)
kmitočet: 10,773 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000


FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: žádný, FTA šíření

"HSE24 HD je další HD kanál na satelitu. Astra tak dále posiluje svoji pozici nejatraktivnější a největší HD infrastruktury na německém televizním trhu," uvedl Wolfgang Elsäßer, generální ředitel společnosti Astra Deutschland.

Satelitní systém Astra 19,2E je v Německu nejsledovanější satelitní pozice. Využívají ji veřejnoprávní i komerční stanice, včetně placené Sky Germany. Na této pozici se vysílá i řada FTA programů ve vysokém rozlišení - jmenujme například Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD, Anixe HD. Po vypnutí analogového satelitního vysílání se nabídka HD obsahu veřejnoprávních vysílatelů rozšíří o další stanice.

redakce





Reklama




Vybrané články