Quantcast

Viasat History HD a Viasat Nature HD startují 4. května

| Tisk

logo Švédská mediální společnost MTG spustí 4.5.2011 dva mezinárodní kanály ve vysokém rozlišení (HDTV) - Viasat History HD a Viasat Nature HD. Oba programy se budou vysílat ve 22 zemích střední a východní Evropy, včetně České republiky a Slovenska.

Oba kanály budou HD verzí tématických dokumentárních kanálů, které jsou dostupné ve 29 zemích střední, východní a severní Evropy a také Afriky. Obsah Viasat History HD a Viasat Nature HD bude stejný jako na stávajících klasických verzích Viasat Nature a Viasat History.

Viasat History je první mezinárodní kanál společnosti MTG a také první placený kanál, který expandoval mimo země severní Evropy. Program byl v zemích střední a východní Evropy spuštěn v květnu 2004. Viasat Nature původně odstartoval ve Skandinávii v roce 1998 pod názvem TV6 Nature World, v roce 2002 byl rebrandován na stávající název.

Viasat Nature East byl spuštěn v květnu 2010 ve 25 zemích střední a východní Evropy. Vysílá 24 hodiny denně. V únoru 2011 bylo vysílání stanice rozšířeno mimo evropský kontinent - do Afriky spolu s Viasat History, Viasat Explorer a Viasat Crime. Stanice jsou nyní dostupné satelitním abonentům v Nigérii a také kabelovým klientům v Keni.

Viasat History je zábavní dokumentární kanál, který nabízí mix starých a moderních dějin, životopisných filmů a populární kultury prezentované v široké řadě formátů od oceněných dokumentárních filmů až po historická dramata. Viasat Nature nabízí divákům široký rozsah kvalitních a oceněných přírodopisných snímků. Stanice přináší pořady o volně žijící zvěři, domácích zvířatech a přírodě.

technické parametry distribuční trasy:

satelit: Astra 4A (4,8°E)
kmitočet: 12,608 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S/QPSK
CA systém: NDS Videoguard
dostupnost: distribuční trasa výhradně pro kabelové, satelitní a IPTV operátory

"Spuštění našich prvních dvou mezinárodních kanálů v HD je důležitým krokem v pokračování vývoje naší placené televize na rozvíjejících trzích," říká Hans-Holger Albrech, prezident a generální ředitel společnosti MTG.

redakce





Reklama




Vybrané články