Quantcast

Sonnenklar TV HD od září

| Tisk

logo Německá stanice Sonnenklar TV bude od 1. září 2011 vysílat svůj program v HD kvalitě. Od září budou moci diváci bezplatně sledovat pořady o cestování a výběru vhodného místa k dovoleným z evropského satelitního systému Astra (19,2°E) v HD rozlišení.

"Reportáže o cestování v HD přinášejí divákům skutečné výhody," říká Andreas Eickelkamp, ředitel televize Sonnenklar TV. Spuštění Sonnenklar TV HD je dalším krokem k investicím do budoucnosti. Stanice bude vysílat v rámci nového DVB-S2 multiplexu. Parametry jsou uvedeny níže. Distribuci signálu stanice na satelit bude zajišťovat společnost APS (Astra Platform Services).

technické parametry:

satelit: Astra (19,2°E)
kmitočet: 12,574 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000 ksymb/s
FEC: 2/3
standard: DVB-S2
modulace: 8PSK




obrázek

Začátek září bude pro satelitní diváky žádající HD programy skutečně významným obdobím. Vedle Sonnenklar TV HD již dříve bylo ohlášeno spuštění HSE24 HD a QVC HD, verze ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) německých teleshoppingových kanálů HSE24 a QVC. Spuštěním tří nových HD programů se rozšíří bohatá nabídka stanic v tomto rozlišení vysílaná pro německý trh. Vedle FTA HD programů mají diváci k dispozici stanice paketu HD+ a také nabídku placené televize Sky Germany.

redakce





Reklama




Vybrané články