Quantcast

freeSAT spouští Eurosport HD a Eurosport 2 HD

| Tisk

logo Společnost UPC DTH S.à r.l., která je předním poskytovatelem satelitního televizního vysílání ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že u příležitosti londýnské olympiády a fotbalového mistrovství Evropy 2012 spouští na freeSAT v České republice a na Slovensku dva kanály v kvalitě HD – Eurosport HD a Eurosport 2 HD.

Počínaje červnem budou zákazníci freeSAT, kteří si předplatili HD balíček, moci sledovat Eurosport a Eurosport 2 v nejlepší možné HD kvalitě. Díky novým kanálům získají předplatitelé balíčku HD plný přístup k těmto dvěma sportovním vrcholům letošního léta v nejvyšší obrazové kvalitě High Definition TV. Do balíčku freeSAT medium bude navíc přidán kanál ČT1 HD, což znamená, že takřka všichni zákazníci předplácející si tento produkt budou mít možnost sledovat obsah v HD kvalitě a plně si vychutnat významné a ostře sledované svátky sportu.

Ředitel marketingu a prodeje freeSAT Jiří Kraval řekl: „Jsme velice rádi, že můžeme nabídku našeho balíčku freeSAT HD obohatit o kanály Eurosport HD. Přidání významného českého HD kanálu do balíčku freeSAT medium navíc během sportem nabitého léta dále zlepší divácký prožitek všech našich českých zákazníků.“



Eurosport HD a Eurosport 2 HD pokryjí veškeré hlavní sportovní události ve fantastickém vysokém rozlišení a většina z nich bude vysílána živě. Co do objemu to na kanálu Eurosport HD ročně znamená zhruba 2 400 hodin obsahu vytvořeného v HD kvalitě včetně prestižních událostí roku 2012, jako jsou londýnské olympijské hry a klíčové okamžiky olympijských sportů (plavání, atletika, evropské šampionáty), grandslamové turnaje (Roland Garros, US Open, Australian Open), cyklistické závody (např. Tour de France), automobilové série a závody (WTCC, 24 hodin Le Mans, mistrovství světa superbiků apod.). Dalších zhruba 2 000 hodin obsahu vytvořeného v HD kvalitě je každoročně k dispozici na kanálu Eurosport 2 HD, a to včetně fotbalové bundesligy, evropského poháru v basketbalu, tenisových zápasů WTA a ATP i grandslamových turnajů, akčních sportů v rámci Dew Tour, závodů alpského lyžování, světových pohárů ve snowboardingu apod.

Výkonný ředitel Eurosportu pro získávání práv, distribuci a rozvoj Jean Thierry Augustin k tomu uvedl: „Eurosport je dlouhodobým strategickým partnerem freeSAT. Je nám velkým potěšením, že předplatitelé freeSAT v České republice a na Slovensku mají nyní přístup k oběma kanálům Eurosportu ve vysokém rozlišení, takže se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek z finálových zápasů Roland Garros, které se budou vysílat živě v HD kvalitě exkluzivně na kanálech Eurosport HD a Eurosport 2 HD.“

Kateřina Doušová





Reklama




Vybrané články