Quantcast

Parametry nového transpondéru freeSAT by UPC Direct

| Tisk

logo Lucemburský provozovatel placené televize UPC DTH otevírá v pořadí druhý DVB-S2 multiplex na orbitální pozici 0,8°W pro potřeby šíření programů v HD rozlišení.

Dnes byl do testovacího provozu uveden nový multiplex na satelitu Thor 6 (0,8°W), který bude od začátku června 2012 používat UPC DTH pro šíření HD obsahu v satelitních službách, které provozuje - UPC Direct v Maďarsku, freeSAT v Česku a na Slovensku a Focus Sat v Rumunsku. Multiplex pracuje na kmitočtu 11,881 GHz. Kompletní parametry jsou uvedeny níže.

Na nové kapacitě se objeví sportovní kanály Eurosport HD a Eurosport 2 HD, které budou poskytovány na všech 4 trzích s lokálním komentářem. Postupně se zde objeví i další stanice.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,881 GHz
polarizace: vertikální


SR: 30000 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Nová DVB-S2 kapacita UPC DTH bude pracovat na družici Thor 6, což znamená, že bude využívána pouze pro střední a východní Evropu. Podobně jako první DVB-S2 multiplex na 11,843 GHz.

Výše uvedené parametry budou důležité zejména pro diváky, kteří využívají přístupovou kartu ve vlastních set top boxech. Na Mediaboxech od UPC se nové HD ale i SD programy objeví automaticky a není nutné zadávat výše uvedené parametry do přijímače.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články