Quantcast

France 24 v nabídce UPC DTH

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor UPC DTH rozšiřuje svoje platformy freeSAT (Česko, Slovensko) a UPC Direct (Maďarsko) o francouzský zpravodajský kanál France 24. Zařazení programu do nabídky zatím nebylo operátorem potvrzeno. Do rastru dotovaných set top boxů program zatím není zařazen. Nicméně na samostatných přístupových kartách je možné tuto stanici již přijímat.

France 24 je mezinárodní zpravodajsko-publicistický kanál. Posláním stanice je informovat diváky o aktuálních událostech z francouzského pohledu. Stanice odstartovala 6. prosince 2006. Kanál se vysílá do celého světa, podobně jako jiné zpravodajské kanály (BBC World, DW-TV a další).

France 24 vysílá ve třech feedech - v angličtině, francouzštině a arabštině. Vyrábějí se tak tři kanály, které mají vlastní moderátory ale vysílají podle stejného programového schématu.

Na satelitu Thor 5 (0,8°W) distribuuje program France 24 v anglické verzi společnost Telenor Satellite Broadcasting (TSBc). Doposud byl program součástí pouze nabídky skandinávské satelitní pay-tv Canal Digital. Dnes byly doplněny další systémy podmíněného přístupu - CryptoWorks (0D02, 0D97), Irdeto (0653) a Nagravision (1815), což patří kartám UPC, které se používají na třech trzích - českém, slovenském a maďarském.

technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,417 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S


modulace: QPSK

France 24
service ID: 6001
video PID: 521
audio PID: 700
CA systémy: Conax, CryptoWorks, Irdeto, Nagravision
přístupové karty: Canal Digital, freeSAT by UPC Direct a UPC Direct

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články