Quantcast

English Club TV HD odstartuje 1. dubna 2013

| Tisk

logo První televizní kanál zaměřený na výuku anglického jazyka English Club TV spustí na začátku druhého kvartálu vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Testovací vysílání English Club TV HD již probíhá na družici Astra 4A (dříve Sirius 4) na orbitální pozici 4,8°E. Signál je kryptován systémem Viaccess PC 4.0.

Podle nejnovějšího průzkumu European Audiovisual Observatory se v Evropě vysílá 941 programů v HD kvalitě, což je o 329 stanic více než na konci roku 2011. Velká Británie byla v Evropě lídrem mezi zeměmi s HD obsahem. Celkem se jich zde vysílá 229, následuje Německo se 108 HD programů a Francie s 95 programy. V top 10 s HD vysíláním jsou také Itálie, Španělsko, Švédsko, Nizozemí, Polsko, Česká republika, Portugalsko a Rumunsko. Počet dostupných HD kanálů zejména ve východní Evropě se tak může rozšířit o další - English Club TV HD.

"Zvyšující nadšení a dostupnost vzdělávání prostřednictvím televize a touha poskytnout velkolepou zábavu je přirozeným posunem pro English Club TV k poskytování vzdělávání ve vysokém rozlišení a spuštění stanice English Club TV HD," řekl Andrew Semchenko, CEO společnosti ECTV Network Limited.

technické parametry:

satelit: Astra 4A (4,8°E)
kmitočet: 12,399 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 7390
video PID: 7391


audio PIDy 7392 ukrajinsky, 7393 anglicky
CA systém: Viaccess PC 4.0

Společnost ECTV Network Limited je distributorem programu English Club TV ve více než 90 zemích Evropy, Asie, Afriky a Středního Východu. English Club TV přináší pořady pro diváky a posluchače, kteří se učí anglický jazyk. Pořady jsou kombinací vzdělávání a zábavy.

SD mutace English Club TV se vysílá rovněž na družici Astra 4A (4,8°E). Před rokem byl tento signál zakódován systémem Viaccess PC 4.0. Stanice je poskytována operátory i na českém a slovenském trhu.

Od 1. listopadu 2012 stanice English Club TV expandoval k řadě providerům v Asii, Africe a na Středním Východě prostřednictvím satelitu MEASAT 3A.

redakce





Reklama




Vybrané články