Quantcast

Óčko GOLD začalo testovat v DVB-T

| Tisk

logo Druhý kanál české hudební stanice Óčko zahájil technické testy v celoplošném terestrickém multiplexu 3, který provozuje společnost CDG (Czech Digital Group). Novou stanici s názvem Óčko GOLD spustí mediální skupina Mafra k 1.6.2013.

Óčko GOLD se v současnosti na set top boxech a televizorech identifikuje pod názvem "Ocko hity". Licenci na provoz stanice pod tímto názvem získal vysílatel od regulátora RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Na některém z nejbližších zasedání zřejmě Rada projedná úpravu názvu programu z Óčko Hity na Óčko Gold.

Stanici Óčko GOLD naladí všichni diváci terestrického vysílání, kteří mohou sledovat stávající program Óčko. Vedle programu Óčko a Óčko GOLD (Óčko Hity) se v celoplošné distribuci multiplexu 3 vysílají také programy Prima LOVE, Prima ZOOM, Šlágr TV, Active TV, TIP TV a Rádio Proglas. V některých regionech multiplex 3 obsahuje i regionální kanál.

technické parametry - Óčko GOLD:

* celoplošná distribuce v DVB-T multiplexu 3


obrázek

Foto: Textová informace vysílaná na pozici "Ocko hity" v českém DVB-T multiplexu 3

Óčko Gold se zaměří na videoklipy ze 60. až 90. let minulého století a to jak na českou a slovenskou scénu, tak i na mezinárodní interprety. Diváci Óčka GOLD se mohou těšit na videoklipy takových umělců jako jsou Tina Turner, ABBA, Bon Jovi a řadu dalších interpretů.



Cílovou skupinou televize Óčka Gold budou diváci ve věku od 35 let. Příznivci rockové hudby se mohou těšit na svůj pravidelný rockový blok. Největším konkurentem Óčka GOLD bude patrně stanice Retro Music Television, která 16.5.2013 rozšířila svoji DVB-T distribuci do dalších regionů České republiky. Tato stanice je součástí Regionální sítě 7 podnikatele Radima Pařízka.

Rodina Óčka se ještě během června rozroste o další hudební kanál s dramaturgií podobou pražskému Expresradiu.

redakce





Reklama




Vybrané články