Quantcast

Slovak Telekom kupuje DIGI Slovakia

| Tisk

logo Kabelová služba Digi Slovakia a satelitní nabídka Digi TV na Slovensku bude mít nového majitele - společnost Slovak Telekom, která již provozuje satelitní službu Magio Sat. O prodeji DIGI Slovakia se spekulovalo již několik týdnů.

Slovak Telekom, největší slovenský telekomunikační operátor se po několikaměsíčních vyjednáváních dohodl s konsorciem RCS/RDS na odkoupení 100 procentního podílu společnostu DIGI Slovakia, která na Slovensku provozuje kabelovou síť a satelitní službu.

"Naším cieľom v strednodobom horizonte je rozšíriť naše portfólio a využiť rast vo vybraných strategických segmentoch, akým je aj digitálna televízia. DIGI Slovakia sme si vybrali vďaka jej etablovanej zákazníckej báze a dostupnosti jej služieb. Verím, že jej akvizíciou získajú naši existujúci i budúci zákazníci množstvo výhod. Našou spoločnou ambíciou bude spojiť to najlepšie z technológií, programovej či obsahovej štruktúry digitálnej TV na Slovensku," oznámil při příležitosti akvizice Miroslav Majoroš, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Slovak Telekom.

Společnost Slovak Telekom působí na trhu digitální televize již osmým rokem - provozuje televizi Magio na metalické, optické síti a také satelitní službu Magio Sat. V současné době má společnost 180 tisíc zákazníků. V posledním roce společnost rozšiřuje platformu Magio i do mobilní oblasti prostřednictvím aplikace Magio TV Go, kterou využívá přes 15 tisíc zákazníků.

DIGI Slovakia poskytuje své služby na Slovensku od roku 2006 a nabízí kabelovou televizi a internetové připojení v 10 slovenských městech. Většina klientů využívá příjem televizních programů ze satelitu (Digi TV). Televizní služby a připojení k internetu od DIGI Slovakia využívá přes 270 tisíc klientů.

DIGI TV poskytuje své služby ze satelitů Intelsat 10-02 (1°W) a Thor 6 (0,8°W). Sesterská služba Magio Sat využívá kapacity na družici Amos 3 (4°W).

Podle informací Slovak Telekom bude DIGI Slovakia po akvizici fungovat jako nová dceřiná společnost a samostatná právní entita.



Jednání Slovak Telekom a RCS/RDS skončilo 14.5.2013 podpisem akviziční smlouvy. Akvizici ale musí ještě schválit tamní antimonopolní úřad (Protimonopolný úrad Slovenskej republiky).

RCS/RDS v březnu letošního roku prodalo svoji satelitní televizi DIGI Hrvatska v Chorvatsku společnosti VIPnet. Nový vlastník následně rozšířil nabídku o žádané chorvatské programy. I po změně vlastníka služba zůstala na kapacitě Intelsat 10-02 a využívá infrastrukturu bývalého majitele (programy, systém podmíněného přístupu, dekódovací karty).

redakce





Reklama




Vybrané články