Quantcast

Nové TV stanice

| Tisk

HBO2
HBO2Během prosince 2002 začne v Polsku vysílat druhý program populárního filmového kanálu HBO. HBO2 přinese divákům dokumenty, seriály, koncerty a reprízy atraktivních filmových titulů z hlavního programu HBO.

HBO2 bude vysílat v polských kabelových sítích. O zařazení do jedné ze dvou polských digitálních platforem (Cyfra+, Polsat Cyfrowy) ještě není rozhodnuto. Větší šance na zařazení do satelitní placené televize má u provozovatele paketu Cyfra+, kde již vysílá první program HBO. Navíc provozovatel Cyfra+ krátce v minulých dnech testoval na Hot Birdu na novém transpondéru 15 (kmitočet 11,516 GHz, SR 27500, FEC 3/4).

Diváci paketu Cyfra+ mohou již nyní přijímat 4 filmové kanály - z toho 3 provozovatele (Canal+ Zolty, Canal+ Bialy a Canal+ Niebieski) a dále pak Ale Kino.

Známý americký filmový kanál HBO působí v pěti evropských zemích. Vedle Polska, Maďarska, Rumunska, Bulharska mohou filmový kanál HBO přijímat i diváci v České republice a na Slovensku, kde je signál šířen prostřednictvím kabelových sítích a digitální platformou UPC Direct.

MUSIC BOX
Music BoxJiž 1.prosince 2002 se na satelitu objeví další hudební televize pod názvem MUSIC BOX. MUSIC BOX je první televize ze Slovenska, která nabídne divákům interaktivní hudební program.

Společnost CREATV, která od Rady pro vysílání a rentransmisi získala licenci už v září 2002, bude vysílat na družici Intelsat 707. Z důvodu omezení licence bude satelitní signál MUSIC BOXu zakódován systémem Conax. Satelitní distribuce zároveň poslouží jako přenosová trasa pro terestrické vysílače a kabelové sítě. Zkušební vysílání MUSIC BOXu by mělo být vysíláno volně.

Hudební televize MUSIC BOX bude vysílat spolu se slovenskou zpravodajskou televizí TA3 a JOJ v digitální platformě TELENOR SLOVAKIA na satelitu Intelsat 707 (pozice 1°W), na kmitočtu 11,540 GHz (polarizace vertikální, SR 26000, FEC 3/4).



V České republice zahájila nedávno (30.9.2002) vysílání hudební televize STANICE O. Na rozdíl od MUSIC BOXu je STANICE O vysílána volně v rámci digitální platformy Czech Link a mohou ji tedy přijímat diváci takřka v celé Evropě.

PLANET ROCK TV
Planet Rock TVVe Velké Británii vzniká jedna nová stanice za druhou. Po vzniku CLASSICS TV (Astra 2, kmitočet 11,623 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3), odnoží britské rozhlasové stanice CLASSIC FM (Astra 2, kmitočet 12,324 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3) se rozhodl představit svoji televizní stanici i provozovatel hudebního rockového rádia PLANET ROCK (Astra 2, kmitočet 12,324 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3). Hudební televize PLANET ROCK TV, která již začala testovat na kmitočtu 12,285 GHz (polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3; Astra 2) je teprve třetí hudební televizí v Evropě zaměřenou výhradně na rockovou hudbu. Po MTV2 Europe (stanici znají i abonenti UPC Direct), Rock TV (paket Tele+ Digitale), vzniká další úzce specializovaná hudební televize.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články