Quantcast

300 Ultra HD kanálů do roku 2023

| Tisk

logo Do konce roku 2023 bude po celém světě přes DTH operátory vysílat téměř 300 stanic v ultra vysokém rozlišení. Vyplývá to z poznatků průzkumu trhu a poradenství firmy NSR v novém reportu Global Direct-to-Home (DTH) Markets, 7. vydání.

Tento výjimečný růst nastane po zavedení prvních Ultra HD kanálů do DTH platforem od konce roku 2015, kdy si zákazníci budou moci poprvé vychutnat řádné vysílání v Ultra HD formátu.

Ultra HD rozlišení bude nasazeno na satelitních platformách, což bude výhoda před pozemní a IPTV konkurencí. NSR zjistila, že výnosy za obsah Ultra HD do roku 2023 dosáhnou 125 milionů dolarů a během období 2013 až 2023 budou kumulativní výnosy z Ultra HD činit téměř 500 milionů dolarů, navzdory faktu, že dnes operátoři nemají žádný příjem z Ultra HD.

"Více než 3,1 milionu Ultra HD televizorů bylo dodáno v roce 2013 a to navzdory nedostatku Ultra HD kanálů, s výjimkou několika demo kanálů, stejně jako omezeného obsahu přes IPTV a YouTube," vysvětluje Alan Crips, analytik NSR a spoluautor reportu.

Zatímco většina z těchto kanálů bude šířena v regionech jako je Severní Amerika a západní Evropa, východní Asie se ukázala, že může být průkopníkem. Do roku 2023 se očekává, že několik Ultra HD stanic začne vysílat v jihovýchodní Asii a technologie dokonce zaujala v zemích jako je Japonsko, Jižní Korea a Čína.



"Navzdory dojmu, že Ultra HD je pouze pro rozvinuté trhy, očekáváme, že rozvojové regiony jako je Čína a jižní Asie budou také přispívat k poptávce po obsahu v Ultra HD," říká Blaine Curcio, analytik NSR a spoluautor studie. "Díky tomuto celosvětovému šíření, budou poskytovatelé obsahu těžit z větších úspor při výrobě Ultra HD obsahu. Ve skutečnosti všechno nasvědčuje tomu, že Ultra HD významně přispěje v rozvoji po celém světě. Dále se domníváme, že Ultra HD, na rozdíl od 3D TV, bude schopna udržet dynamiku a zájem spotřebitelů a nakonec zvítězí jako nová nejnovější a nejlepší technologie pro spotřebitele."

podle NSR, advanced television

redakce





Reklama




Vybrané články