Quantcast

Mňam TV nabídne program, který ještě nikdo v Česku nenabídl

| Tisk

Již brzy naladí diváci v České republice nový tématický kanál Mňam TV. Stanici o vaření a zdravém životním stylu. Na jaké pořady se mohou diváci těšit? O tom je dnešní rozhovor. Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, v rozhovoru pro web parabola.cz přibližuje chystaný projekt.

Parabola.cz: Na český televizní trh vstoupí nový tematický kanál pod názvem Mňam TV. Co můžeme od Vaší televizní stanice očekávat?

logo Erika Luzsicza: Kvalitní pořady o vaření a zdravém životním stylu ve FTA modu, které budou vysílány 24 hodin denně. Podobný kanál v FTA v tuzemsku ještě nikdo nenabídl.

Naopak co na Mňam TV nenajdeme?

Televizní tvorba nabízí mnoho formátů a typů pořadů, které se v souvislosti se zdravým životním stylem a vařením nabízí. Mňam TV má ambice nabídnout právě co nejširší škálu pořadů, tak aby zlákal co největší počet diváků. Cílem stanice je nabídnout co nejatraktivnější program, který v daném oboru nikdo nenabízí, proto lze těžko říci, že se na obrazovce vysloveně něco neobjeví.

Na českém trhu již působí placená stanice TV Paprika a také Food Network. Jak se budete od těchto stanic odlišovat? Budete využívat i stejnou knihovnu pořadů?

V první řadě se Mňam TV bude odlišovat obsahově a to v několika ohledech. Nabídne svoje vysílání FTA a ne jako placená televize. Dále bude nabízet pořady, kde budou vystupovat hlavně profesionálové z oboru, nepůjde a priori o celebrity, které již vařily na všech ostatních televizích. Především pak Mňam TV nabídne lokální obsah. Ten bude vysílán pravidelně a natáčen bude hlavně v Praze a Bratislavě.

Na jakých pořadech bude vysílání Mňam TV postaveno? Bude to jen akvizice nebo chystáte i vlastní tvorbu? Na jaké známé osobnosti se mohou diváci těšit?

Jak již bylo řečeno před chvílí, vlastní tvorba bude na Mňam TV pravidelnou součásti vysílání, počítáme s tím, že se tak stane během půl roku od zahájení vysílání. Teprve zbytek bude tvořit obsah zakoupený v zahraničí. Co se týče známých tváří, jejich jména zatím nemůžeme prozrazovat.

Kdo stojí za projektem stanice a jaký máte cíl s podílem na trhu?

Televizní kanál v tuzemsku rozvíjí britský investor Nordic Life, který má již zkušenosti s podobným typem televizního kanálu ve Skandinávii. Tam se právě takovýto projekt osvědčil. U Mňam TV předpokládáme, že v dlouhodobém horizontu by mohl dostáhnout s vybranými pořady až na tři procenta diváků v ČR.

Kdy zahájíte vysílání?

Zahájení vysílání bude během několika týdnů. Přesné datum teprve oznámíme.

V jaké platformě Vás diváci naladí?

Vysílání bude terestrické, tak aby Mňam TV měla potenciál oslovit co největší počet diváků. O tom, v jaké pozemní síti bude kanál vysílán, bude oznámeno s datem oficiálního začátku.

Budete také na satelitu?

Ano, Mňam TV plánuje dostupnost i na satelitu a ostatních vysílacích platformách.


obrázek

Budete poskytovat svůj signál v HD rozlišení?

Terestrické vysílání v HD kvalitě pravděpodobně prozatím nebude. Zmiňovaný vlastní obsah však samozřejmě již bude natáčen v HD.

Mňam TV bude stanicí připravenou speciálně pro český trh. Budete svůj program poskytovat také operátorům na Slovensku?

Mňam TV bude ze začátku pouze v Česku. Nicméně jak již bylo řečeno, vlastní pořady budou natáčeny i na Slovensku, proto se do budoucna počítá s případným spuštěním i na Slovensku.

Komerční televize již nemusí být povinně šířeny v nejnižší nabídce kabelových operátorů i když jsou dostupné terestricky. Novela vysílacího zákona změnila podmínky pro tzv. "must carry". Jak tuto situaci hodnotíte a jaké bude mít Mňam TV požadavky k zařazení do sítí kabelových společností? Budete od nich vybírat poplatky?



Máme v plánu pro tento kanál zajistit co největší pokrytí v ČR a o tom probíhají již diskuze i s kabelovými a satelitními operátory.

Jak se o Vaší nové stanici dozví diváci? Podpoříte rozjezd televize reklamní kampaní? Pokud ano, kde?

Mňam TV počítá i s reklamní kampaní, ta by měla být zaměřená na afinitní tištěná a online média.

Děkuji Vám za rozhovor.

Maritn Vyleťal





Reklama




Vybrané články