Quantcast

Startuje dětský kanál RiK. Kde jej naladíme?

| Tisk

logo Na slovenském trhu zahajuje vysílání další kanál. Komerční vysílací skupina JOJ spouští na Nový rok dětský kanál s názvem RiK. Program je od počátku dostupný i pro satelitní diváky.

RiK je název stanice pro nejmenší diváky. Nenásilnou formou bude děti vzdělávat, podporovat jejich tvořivost a poučuje o správném chování ve společnosti. Interaktivní prvky, unikátní design a zajímavý obsah vtáhnou dětské diváky do děje. Cílovou skupinou stanice jsou děti ve věku od 4 do 12 let.


obrázek

Kanál RiK vychází z licence německé společnosti Your Family Entertainment AG, přední firmy v oblasti dětských programů. Tato společnost provozuje v německy hovořících zemích bezplatný kanál RiC, který je dostupný pro všechny diváky ze satelitního systému Astra na pozici 19,2°E.

Jak naladit Rik?

Stanice RiK startuje 1.1.2015 v 6:00 hodin ráno. Signál stanice bude pro operátory dostupný v HD kvalitě a ve formátu 16:9. Od svého startu bude stanice poskytována v sítích společností Slovanet, Orange a Antik. Na satelitu jako první jej bude poskytovat lucemburská mediální skupina M7 Group v rámci DTH platformy Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E). Nekódovaná promo smyčka zde běží od 11.12.2014. S přechodem na placené vysílání bude program RiK zakódován a dostupný klientům Skylink s aktivními balíčky Mini, Multi, Kombi, Multi HD nebo Komplet.

Stanice RiK byla umístěna do nového DVB-S2 multiplexu Skylinku, kde vysílá spolu s nově spuštěnými programy jako Nova Cinema, Fanda HD, Prima COOL HD, JOJ HD, PLUS HD, DajTo HD. Pro příjem je proto nutný přijímač s podporou normy DVB-S2.


obrázek

RiK je v pořadí pátou programovou televizní službou JOJ Group. Společnost provozuje také neplacené programy JOJ, Plus, WAU a Senzi TV. Stanice RiK je první placeným programem JOJky.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

ID: RiK
service ID: 13210
video PID: 7181 (MPEG-4/SD)
audio PID: 7182 slovensky
CA: FTA / CryptoWorks/Irdeto

redakce





Reklama




Vybrané články