Quantcast

Universal Channel opět v nabídce Digi TV

| Tisk

logo V české nabídce satelitní platformy Digi TV je opět dostupný program Universal Channel. Po necelých 3 týdnech mohou klienti této služby sledovat jeden z filmových kanálů, jenž je umístěný v základním multikanálovém balíčku.

Universal Channel opustil českou nabídku Digi TV k Novému roku. Důvodem byla nedohoda se zástupci NBC Universal na dalším šíření programu od 1.1.2015 v České republice ale i v Rumunsku. Vlastník platformy, rumunské konsorcium RCS/RDS, proto k 1.1. program vyřadil z české ale i rumunské nabídky. V Rumunsku vedle Universal Channel Romania skončil i tématický program Diva Universal. Ten je nyní opět součástí rumunské nabídky. Nově je Universal Channel dostupný i ve staré Digi TV na Slovensku v maďarské verzi.

Universal Channel je seriálový a filmový kanál. K divákům Digi TV se dostává ve dvou verzích - maďarské a české. Oba feedy vysílají stejný obsah, liší se jen reklamními bloky. Česká verze Universal Channel je divákům Digi TV dostupná v tzv. distribuční kvalitě ze satelitu Thor 6 (0,8°W). Tento signál využívá i konkurenční operátor UPC DTH, provozovatel služby freeSAT v Česku a na Slovensku.

Program Universal Channel se automaticky objeví v EPG. Majitelé CI+ modulů si musí program naladit ručně zadáním níže uvedených parametrů.

technické parametry:

logo satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,527 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: Universal Channel CE
service ID: 1365
video PID: 552
audio PID: 702 maďarsky, 705 česky, 3101 anglicky
CA: Nagra MA

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální
SR: 2800
FEC: 5/6


norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: UNI CZSK
service ID: 102
video PID: 110
audio PID: 111 anglicky, 112 česky
CA: Nagra MA, CryptoWorks, Irdeto

redakce





Reklama




Vybrané články