Quantcast

freeSAT zahájil výměnu karet CryptoWorks i v Česku

| Tisk

logo V České republice byla v tomto týdnu zahájena výměna starých přístupových karet CryptoWorks u lucemburského operátora UPC DTH, provozovatele satelitní placené televize freeSAT. Na Slovensku podobný proces pomalu a jistě končí.

"Slovenská výměna pomalu končí," sdělil webu parabola.cz Jiří Kraval, ředitel DTH operací ČR a SK platformy UPC DTH. "Výměna karet českým zákazníkům začala tento týden," říká Jiří Kraval.

A jak bude celý proces výměny karet u zákazníků probíhat? "Karty budou zasílány zákazníkům postupně po dobu 4 - 5 týdnů s informací jak karty vyměnit. Karty už jsou nahrány v našem systému a zákazník pouze vymění kartu starou v přijímači za novou a počká na refresh. Vše by mělo naběhnout podle balíčku, které zákazník má," popsal webu parabola.cz celý postup Jiří Kraval.

"Zákazník má 4 týdny na to, aby výměnu provedl, poté se stará karta automaticky vypne," upozornil Jiří Kraval.

Všichni klienti freeSATu, kteří mají starší typ dekódovacích karet CryptoWorks, by si nyní měli hlídat poštu a dopis od společnosti UPC DTH s novou kartu, kterou jednoduše vymění ve svém přijímači. Nová karta freeSATu je typu Irdeto ICE. Karta bude fungovat ve většině přijímačů se starším dekodérem CryptoWorks ale rovněž v modernějších přijímačích a modulech s dekodérem Irdeto.

Výměna CryptoWorks karet freeSATu by měla skončit zhruba koncem dubna 2015. Pak proběhnou výměny karet i v Maďarsku.



Zákazníci freeSATu s novou kartou ICE a uživatelů PVR set top boxů se systémem Nagra MA (Nagravision) se výměny karet netýkají.

Důvodem k výměně karet CryptoWorks je ukončení podpory kódovacího systému ze strany jeho vlastníka, společností Irdeto (konec roku 2012). Podobná výměna karet proběhla i u konkurenční satelitní platformy Skylink. Ta vypnula poslední systémy CryptoWorks v minulých týdnech.

redakce





Reklama




Vybrané články