Quantcast

freeSAT zahájil na Slovensku výměnu karet CryptoWorks

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina UPC DTH, provozovatel satelitní platformy freeSAT, zahájila na Slovensku proces výměny starých přístupových karet CryptoWorks za nové karty Irdeto ICE.

Výměna karet freeSAT se aktuálně týká pouze klientů na Slovensku. V Česku tento proces nebyl nastartován a zatím není v plánu. Webu parabola.cz to řekli zástupci provozovatele freeSATu.

Obměna přístupových karet freeSATu na Slovensku probíhá ve třech vlnách a to v termínech 19.1.2015, 26.1.2015 a 2.2.2015. V těchto vlnách je zákazníkům dodána nová přístupová karta. Výměna karet klientům probíhá bezplatně.

Klient platformy získá s novou dekódovací kartou i dopis s popisem, jak postupovat s výměnou karty v přijímači. Nová karta je již předaktivovaná.

Odpojení původních karet CryptoWorks u freeSAT by UPC Direct na Slovensku proběhne v následujících termínech:

* 20.2.2015


* 27.2.2015
* 6.3.2015

a to v závislosti na vlně, do které byla karta klienta zařazena.

Operátor vyměňuje karty CryptoWorks z důvodu ukončení podpory systému podmíněného přístupu CryptoWorks ze strany jeho vlastníka, společností Irdeto. Vlastník systému nabízí svým klientům migrační karty Irdeto ICE, které fungují ve většině starých dekodérů CryptoWorks, tak i nových přijímačích se systémem Irdeto (integrovaný dekodér, externí modul).

Programy freeSAT by UPC Direct jsou aktuálně dostupné na kartách CryptoWorks (CAID 0D02), Irdeto ICE (CAID 0D97, 0653) a Nagra MA (CAID 1815). Stejný typ karet používá UPC DTH u platforem freeSAT by UPC Direct (Česko, Slovensko) a UPC Direct (Maďarsko).

redakce





Reklama




Vybrané články