Quantcast

freeSAT: Slovak Sport HD nahradil původní Slovak Sport 2 HD

| Tisk

logo V satelitní placené televizi freesat by UPC Direct, lucemburské mediální skupiny UPC DTH, došlo k programové změně. Původní sportovní kanál Slovak Sport 2 HD byl nahrazen prvním programem stejného vysílatele.

K divákům platformy freeSAT se od 15.1.2015 dostává program Slovak Sport 1 HD místo původního programu Slovak Sport 2 HD. Ten byl původně do nabídky freeSATu zařazen kvůli vysílání lukrativních přenosů z anglické fotbalové Premier League. Provozovatel rodiny kanálů Slovak Sport TV ale před startem aktuální sezóny uvedl, že Premier League nesplnila jeho očekávání a přenosy se po roční přestávce vrátily na obrazovky Digi Sport, exkluzivního kanálu v sítích Slovak Telekom na Slovensku, Digi TV v České republice a O2TV.

Provozovatel kanálů Slovak Sport TV začátkem tohoto týdne oznámil ukončení provozu třetího programu Slovak Sport TV3, zejména kvůli ztrátě vysílacích práv k některým sportovním přenosům. S koncem Trojky dochází k restrukturalizaci stávajících programů Slovak Sport TV. První program bude prémiovou stanici vysílanou v Česku a na Slovensku. Dvojka se zaměří na český a slovenský sport a případně další zápasy, které se nedostanou na hlavní program Slovak Sport TV1.

logo Tyto změny pro diváky freeSATu znamenají jediné: v HD rozlišení mohou sledovat stanici Slovak Sport TV1, zatímco v SD rozlišení je stále šířen program Slovak Sport TV2. Diváci této platformy tak mohou sledovat prakticky veškerý obsah provozovatele Slovak Sport TV.

Slovak Sport 1 HD vysílá na původní pozici Slovak Sport TV2 HD. Stačí proto v přijímači vyhledat původní programovou pozici Slovak Sport TV2 HD.

technické parametry - Slovak Sport TV1 HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 300000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - Slovak Sport TV2 SD:



satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,111 GHz
polarizace: vertikální
SR: 280000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články