Quantcast

freeSAT: TCM skončil, Cartoon Network nyní vysílá 24 hodiny

| Tisk

logo V nabídce satelitní placené televize freeSAT (Česko, Slovensko) a UPC Direct (Maďarsko) došlo k dnešnímu dni k programové změně, která se týká diváků s aktivním balíčkem freeSAT plus a zákazníků se základní nabídkou Medium.

Cartoon Network

Od 1.4.2015 vysílá dětský kanál Cartoon Network po celý den a noc - tedy 24 hodiny denně. Skončilo sdílení programové pozice Cartoon Network s filmovým kanálem TCM.

Cartoon Network vysílal denně od 3:00 do 21:00 hodin. Ve zbývajícím čase vysílala na frekvenci Cartoon Network stanice TCM zaměřená na klasickou hollywoodskou filmovou produkci.

Cartoon Network a TCM jsou placené tématické programy společnosti Turner Broadcasting System (TBS). Stanice Cartoon Network byla založena v roce 1992 a patří mezi oblíbené anglicky mluvené programy pro děti, které se mohou zdokonalovat v anglickém jazyce. Program TCM na platformě freeSAT skončil.

technické parametry - Cartoon Network:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,188 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA CryptoWorks, Irdeto, Nagra MA

Stingray Music

Druhá dubnová změna na satelitní platformě freeSAT a UPC Direct se týká hudební služby Music Choice. Nově se jmenuje Stingray Music. Změna názvu služby nemá vliv na programovou nabídku 10 žánrových hudebních audio kanálů bez mluveného slova a reklam.


obrázek

Služba Stingray Music je součástí základního programového balíčku Medium. Služba je dostupná jen na set top boxech s podporou DVB-S2. Audio programy se nacházejí v DVB-S2 multiplexu.

technické parametry - Stingray Music:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA CryptoWorks, Irdeto, Nagra MA

programové služby:

- Classical Greats
- Hip Hop
- Cool Jazz
- Rock n Roll Era


- Lounge
- Classic Rock
- Alternative
- Feel good music
- Total Hits
- Blues

Stingray Music patří společnosti Stingray Digital, která vznikla v roce 2008 v kanadském Montrealu. Podle magazínu PROFIT patří tato firma mezi 15 nejrychleji se rozvíjejících kanadských firem. Programy Stingray Music jsou dostupné na HD přijímačích od UPC DTH na pozicích od 200 do 209.

redakce





Reklama




Vybrané články