Quantcast

4 transpondéry pro Antik Sat. Start v říjnu

| Tisk

logo Společnost Telekom Austria Group (TAG) rozšířila pronájem satelitní kapacitu u Eutelsatu ze čtyř na osm transpondérů na družici Eutelsat 16A. Nová kapacita bude využita pro start DTH platformy Antik Sat v Česku a na Slovensku.

Telekom Austria Group, přední rakouský telekomunikační operátor a ANTIK Telecom, největší regionální telekomunikační společnost na Slovensku, si vybral satelit Eutelsat 16A francouzského satelitního operátora Eutelsat pro spuštění nové DTH platformy pro český a slovenský trh. Služba s názvem Antik Sat, která bude spuštěna začátkem příštího měsíce (října/októbra), bude nabízet více než 90 programů, z toho 1/3 z nich bude ve vysokém rozlišení (HDTV).


obrázek

Pro potřeby nové DTH platformy TAG zdvojnásobí pronajatou kapacitu ze 4 na 8 transpondérů na satelitu Eutelsat 16A. Své záměry dnes společnosti představily na společné tiskové konferenci na IBC 2015 v Amsterdamu.

Antik Sat je společným produktem společností TAG a Antik Telecom. ANTIK Telecom rozšíří své aktivity o satelitní vysílání. Společnost nyní působí v oblasti internetu, IPTV, VoIP služeb prostřednictvím vláken a bezdrátové infrastruktury.

ČTĚTE TAKÉ:
* Antik Sat bude mít Eurosport HD od albánské platformy DigitAlb
* Antik Sat doporučuje 90 cm parabolu a LNB Inverto Black ultra
* Antik Sat - představena nová satelitní platforma na Slovensku

Platforma Antik Sat bude obsahovat místní kanály z českého a slovenského trhu a širokou nabídku mezinárodních stanic. Nebude chybět ani online archív, který bude novinkou pro satelitní vysílání v obou zemích. K dispozici bude také řešení pro tzv. druhou obrazovku.

TAG poskytne společnosti Antik Telecom široké spektrum služeb - od licencí, přes enkódování do MPEG-4, kryptovací systém Conax a uplinkování programů na satelit Eutelsat 16A z jejího teleportu v Aflenzu (Rakousko).




obrázek

Mapa: Footprint Eutelsat 16A (dříve Eutelsat W3C), svazek Europe B s vynikajícím pokrytím střední Evropy

Nová služba bude nabízena on-line a bude také k dispozici u více než 150 nezávislých distributorů v obou zemích. ANTIK plánuje ve druhé fázi nabízet hybridní set top boxy, které kombinují satelitní příjem a IP služby. Firma se bude snažit navázat partnerství s dalšími poskytovateli služeb na českém a slovenském trhu.

Nová služba Antik Sat bude poskytována bez dodatečných nákladů pro stávající zákazníky s internetovými balíčky a vyvinula speciální nabídku pro nové zákazníky jako je například startovací balíček za méně než 1 euro a bohatou nabídku HD a služby mobilní televize.

Igor Kolla, generální ředitel společnosti Antik Telecom k tomu uvedl: "Dohoda s naším rakouským partnerem nám zajišťuje další expanzi na Slovensku a v České republice, a otevírá pro nás nové obchodní oblasti. Kromě dodávání služeb našim vlastním zákazníkům, máme v úmyslu poskytovat řešení jiným slovenským a českým providerům, kteří mají zájem poskytovat televizní služby. Naše společná řešení na klíč jim umožní poskytovat předplatitelům televizní služby v kombinaci s internetem a telefonováním za příznivé ceny bez počátečních investic."

redakce





Reklama




Vybrané články