Quantcast

Minimax od ledna 24 hodiny denně, C8 skončí

| Tisk

logo Na českém a slovenském trhu dojde na konci tohoto roku k významné změně v distribuci placených programů. Zábavní kanál C8 ukončí vysílání a od Nového roku bude dětská stanice Minimax vysílat po celý den a noc.

Provozovatelem programů Minimax a C8 Czech Republic and Slovakia je společnost AMC Networks Central Europe. Dětský kanál Minimax doposud vysílá denně od 6:00 do 20:00 hodin. Od 20. hodiny vysílá na pozici dětské stanice Minimax zábavní program C8, který přináší to nejlepší z programové knihovny kanálů provozovatele AMC Networks CE. Díky tomu, že se jedná o sdílený kanál, dostávají se oba programy Minimax a C8 většinou ke všem zákazníkům, kteří mají Minimax, automaticky mají i C8. Existují i výjimky - satelitní platforma Skylink šíří pouze dětský kanál a kapacitu v nočních hodinách využívá pro stanici Leo TV.

"Chceme se zaměřit také mimo sportu a filmu na dětské stanice a tak se naší malí diváci mohou těšit už od 1. ledna 2016 na spoustu nových pořadů, a to i po osmé hodině večerní, kdyby se jim ještě nechtělo jít spát a rodiče by jim sledování dovolili. Stanice Minimax tím prodlouží svůj stávající vysílací čas z 14 na 24 hodin denně," uvedl na dotaz webu parabola.cz Evžen Chlanda, country manager AMC Networks pro Českou republiku a Slovensko.

"Tím, že chceme dát stanici Minimax od nového roku maximální prostor, jsme se rozhodli, že prozatím pozastavíme vysílání stanice C8 na českém a slovenském trhu. O této změně jsme již informovali své partnery, kteří stanici C8 měli v nabídce. Věříme, ze tato změna bude zákazníky a diváky, hlavně dětskými, pozitivně přijata," dodává.

Na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vzal regulátor na vědomí oznámení společnosti AMC Networks CE, že k 30.12.2015 zanikne licence pro stanici C8 Czech republic and Slovakia a vydala provozovateli o této skutečnosti osvědčení. Po ukončení provozu televize C8 může Minimax vysílat po celých 24 hodiny denně. Podobně skončí i rumunská verze C8 Romania.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo C8 před zahájením provozu C8 v Česku a na Slovensku



Kanál C8 zahájil vysílání relativně nedávno - v květnu 2014. Po více než 1,5 roce provozu skončí.

Minimax je dostupný u mnoha operátorů, včetně satelitních DTH platforem Skylink, Antik Sat, freeSAT, Digi TV CZ, Nová Digi TV CZ, Nová Digi TV SK a Magio Sat.

redakce





Reklama




Vybrané články