Quantcast

Nova International a Markíza International startují. Kde je naladit?

| Tisk

logo Česká TV Nova bude oficiálně vysílat na Slovensku, TV Markíza naopak v Česku. Obě televizní skupiny spustí v pondělí ráno mezinárodní verzi svého hlavního programu. V České republice tak začne vysílat Markíza International a na Slovensku Nova International. Program obou stanic bude sestaven z oblíbených pořadu vlastní tvorby.

Oficiální start Nova International je naplánován na 1.2.2016 v 5:55 hodin. V tuto brzkou ranní hodinu budou moci diváci na Slovensku sledovat ranní magazín televize Nova s názvem "Snídaně s Novou". O pět minut později v 6:00 hodin začne v České republice vysílat Markíza International s obdobným pořadem "Teleráno".

Programové schéma Nova International bude založeno na vysílacím schématu národní verze TV Nova, která se vysílá a může vysílat jen v Česku. Na mezinárodní verzi stanice se budou souběžně s národní TV Nova vysílat pořady vlastní tvorby jako jsou Snídaně s Novou, Televizní noviny, Sportovní noviny, Počasí, Ordinace v růžové zahradě, Prásk, Ulice, Atentát a další. Půjde výhradně jen o pořady vlastní tvorby, na které má TV Nova vysílací práva pro šíření mimo území České republiky. Ostatní obsah na mezinárodní Nově nahradí reprízami odvysílaných pořadů, případně archívními materiály.

Prakticky na stejném principu bude fungovat slovenská Markíza International. Diváci mohou na mezinárodní verzi sledovat ve stejnou dobu pořady jako Teleráno, Televízne noviny, Športové noviny, Počasie, Reflex, Búrlivé víno, Reflex a další. Místo zahraničních seriálů a filmů přinese divákům v Česku reprízy svých pořadů.

logo Názvy jednotlivých relací na nových kanálech Nova International a Markíza International naznačují, že diváci budou moci sledovat jak zpravodajské a publicistické pořady, tak seriály a magazíny. Na mezinárodních mutacích kanálů TV Nova a Markíza ale nebudou zahraniční seriály a filmy.

ČTĚTE TAKÉ:
* Nova International a Nova Sport 2 HD míří do nabídky Skylink
* Markíza International odstartuje rovněž 1.2.2016. Bude pro Česko
* Nova International představila program. Startuje na Slovensku 1.2.2016
* Nova International, Festival a V1 s licencí
* Markíza International - nový kanál pro diváky v Česku



Kde kanály Markíza International a Nova International naladíme?

Televizní skupiny NOVA a MARKÍZA od podzimu jednaly s kabelovými a satelitními operátory ohledně chystaného spuštění Nova International, resp. Markíza International a zařazení do jejich programové nabídky. Do dnešního dne prakticky jen operátor česko-slovenské platformy satelitní Skylink oficiálně potvrdil, že počítá se zařazením programu Nova International v SD rozlišení. Stanice bude do slovenské nabídky Skylinku zařazena v úterý 2.2.2016. Ve stejný den bude do programového rastru operátora zařazena i stanice Nova Sport 2 HD. Technické parametry budou uvedeny později.

Zatím není jasné, zda program Markíza International bude zařazen do satelitních platforem v České republice. Žádný operátor doposud nepotvrdil rozšíření nabídky o tuto stanici.

Se zařazením Nova International do nabídek kabelových a satelitních operátorů na Slovensku má zároveň dojít k vyřazení programů TV Nova, Nova Cinema, TV Fanda, TV Smíchov a TELKA. Vedle programu Nova International mohou na Slovensku vysílat i oba placené sportovní kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Podobně to platí i v případě Markíza International. Kabeloví a satelitní operátoři v Česku mají po přidání této stanice současně vyřadit ostatní programy skupiny Markíza - tedy TV Markíza, TV Dajto a TV Doma.

redakce





Reklama




Vybrané články