Quantcast

JOJ Family HD startuje na Skylinku a u dalších operátorů

| Tisk

Nový televizní kanál JOJ Family ze skupiny JOJ začne oficiálně vysílat na českém trhu již dnes 5.9.2016 v 16:00 hodin. Rodinný program složený především z produkce televize JOJ bude mimo jiné dostupný v DVB-T multiplexu 4 v SD, v HD u operátora platformy Skylink.

JOJ Family se zaměří především na vlastní produkci televize JOJ - divákům proto přinese zejména zpravodajství, vlastní magazíny, úspěšné seriály, show a také scripted reality formát. Některé pořady budou předabovány do češtiny, jiné budou odvysílány v původním znění - ve slovenštině. Jedním z taháků nové stanice bude talentová show Česko Slovensko má talent, která tentokrát nebude v Česku na TV Prima ale právě na nové stanici JOJ Family.

Program JOJ Family bude zpočátku složen pouze ze slovenské produkce. V budoucnu se v programovém schématu stanice mohou objevit i zahraniční filmy. Nicméně klíčovým obsahem budou pořady vlastní tvorby. Pro filmové fanoušky má skupina JOJ ve svém portfoliu stanici JOJ Cinema. Ta se vysílá v češtině nejenom na Slovensku ale i v Česku.

Stanice JOJ Family je určena výhradně pro český trh, na kterém má nahradit stávající slovenské programy TV JOJ, JOJ PLUS a WAU, které jsou šířeny na území České republiky nelegálně.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Snímek z vysílání JOJ Family HD

Distribuce programu aleb kde a jak naladit JOJ Family

Pozemní vysílání
Na klasickou pozemní anténu naladí diváci program JOJ Family v celoplošném DVB-T multiplexu 4 u společnosti Digital Broadcasting. Stejnou vysílací síť využívají i programy TV Fanda, TV Smíchov, TELKA, RELAX, REBEL, Prima Comedy Central, Seznam.cz (HbbTV), Mňam TV a regionální stanice. Pokud tedy přijímáte na terestrickou anténu výše uvedené programy, můžete sledovat i novou stanici. Stačí provést ruční či manuální vyhledávání programů v multiplexu 4. Na některých přijímačích je program "doladěn" automaticky.

Satelitní vysílání
JOJ Family bude dostupná i na satelitu. Jako první nový kanál naladí zákazníci platformy Skylink, kde bude dostupný ve vysokém rozlišení (HDTV). Stanice JOJ Family HD by se měla na Skylinku objevit ještě dnes odpoledne 5.9.2016. Program se stane součástí balíčku DIGITAL a bude tedy dostupný na všech aktivních Irdeto a ICE kartách Skylink.

Podle informací webu parabola.cz bude stanice JOJ Family HD umístěna na kmitočtu 11,973 GHz, pol. V. Níže jsou uvedeny všechny důležité parametry pro naladění.

Na certifikovaných Skylink READY přijímačích bude program dostupný po aktualizaci služby FastScan. Na ostatních přijímačích lze stanici naladit a sledovat po zadání níže uvedených parametrů.

plánované technické parametry - JOJ Family HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK


obrázek

Kabelové a IPTV platformy
Programová novinka JOJ Family se postupně objeví i v programových balíčcích kabelových a IPTV operátorů. Program naladí diváci kabelové televize UPC a rovněž i internetové televize O2TV. V obou případech bude JOJ Family šířena v HD rozlišení.

Dále bude stanice i u operátorů Nej TV, Smart Comp a Telly. Postupně se objeví i u dalších poskytovatelů.

redakce





Reklama




Vybrané články